Σε ευρωπαϊκά κονδύλια στοχεύει ο φορέας τουρισμού Πάφου

12:14 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι και 670,000 ευρώ διεκδικεί η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου από τα Ευρωπαϊκά ταμεία με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας, του καταδυτικού τουρισμού καθώς και άλλα θέματα που στόχο έχουν την προσέλκυση τουρισμού στην πόλη και επαρχία Πάφου.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει καταθέσει πρόσφατα 4 Προτάσεις για Ευρωπαϊκά Κονδύλια βάσει του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013.
Έχοντας ως

γνώμονα το μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει ακολουθηθεί και με στόχο να αναβαθμίσει και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επαρχίας, η Εταιρεία Τουρισμού Πάφου στοχεύει στην εξεύρεση πόρων και τεχνογνωσίας που θα υποβοηθήσουν στη υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων και δράσεων.

Θέματα όπως Γαστρονομία, Καταδυτικός Τουρισμός, Μύθος της Αφροδίτης, Τουριστική Πληροφόρηση και Προσβασιμότητα βρίσκονται στις προτεραιότητες ενώ με την πιθανή έγκριση ενός ή όλων των προγραμμάτων, η υλοποίηση σημαντικών έργων στην Επαρχία Πάφου θα πάρει πλέον σάρκα και οστά.

Ο γενικός στόχος του Προγράμματος «Ελλάδα – Κύπρος» είναι ”η ανάδειξη της περιοχής ως πόλος αειφόρου ανάπτυξης στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας” με περίοδο υλοποίησης των προγραμμάτων κατά το 2012 – 2014. Τα προγράμματα έχουν κατατεθεί κυρίως σε συνεργασία με εταίρους από διάφορα νησιά της Ελλάδας ενώ οι ενέργειες που αναμένεται να υλοποιηθούν περιλαμβάνουν τοπικές δράσεις σε όλους τους δήμους της επαρχίας αλλά και σε αρκετές κοινότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα