Σε εγρήγορση το ΥΠΕΞ για την απαγωγή του Έλληνα πολίτη στη Νιγηρία

17:29 17/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκεται ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τις εξελίξεις σχετικά με την απαγωγή Έλληνα πολίτη, μεταξύ και άλλων εργαζομένων, το βράδυ του Σαββάτου στη βόρεια Νιγηρία από αγνώστους ενόπλους.

Οι απαχθέντες είναι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία

Setraco. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την οικογένεια του Έλληνα εργαζόμενου, ενώ η ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές, την εταιρεία αλλά και άλλες πρεσβείες. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον Ιταλό ομόλογό του, κ. Τζ. Τέρτσι –καθώς ο ένας από τους απαχθέντες είναι Ιταλός- προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας. Επιπλέον, έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα