Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

10:05 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Παραλύει σήμερα ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εναντίον της εργασιακής εφεδρείας και των σκληρών μέτρων λιτότητας. ΓΣΕΕ και

ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως και το ΠΑΜΕ για την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

«Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα με στόχο την αλλαγή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την ύφεση, να αυξάνει δραματικά την ανεργία, το χρέος, τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από τη μεριά της η ΑΔΕΔΥ, όπως σημειώνει, αντιδρά «στη “μνημονιακή” πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο “μνημονιακό” προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορολεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων».

Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Πέμπτης, 24ωρες απεργίες έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ συνεχίζουν τις πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες τους οι εργαζόμενοι στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς, χειρόφρενο για όλο το 24ωρο θα τραβήξουν την Πέμπτη ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ τα πλοία δεν θα λύσουν κάβους λόγω απεργίας της ΠΝΟ. Τα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00 και στη Θεσσαλονίκη τα μέσα του ΟΑΣΘ βγαίνουν στους δρόμους μεταξύ 08:30 και 21:00. Κανονικά, σύμφωνα με τα όσα έ

Keywords
Τυχαία Θέματα