Σε 5,5 δισ. ευρώ οι ζημιές Eurobank το 2011 λόγω PSI

21:04 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε 5,5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές ζημιές μετά από φόρους του ομίλου της Eurobank το 2011, εκ των οποίων 4,6 δισ. ευρώ προέρχονται από το PSI και 856 εκατ. ευρώ από λοιπές έκτακτες προσαρμογές, κυρίως λόγω της αποτίμησης μετοχικών τίτλων σε τρέχουσες τιμές και της απομείωσης της υπεραξίας επενδύσεων του εξωτερικού, που είχαν όμως ήδη υπολογιστεί και επηρεάσει τα εποπτικά κεφάλαια.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση,

η ολοκλήρωση της πώλησης της Polbank EFG και της Eurobank Tekfen βελτιώνει τη Ρευστότητα περίπου κατά 3,5 δισ. ευρώ και ισοδυναμεί με ενίσχυση των Βασικών Κυρίων Κεφαλαίων κατά 1 δισ. ευρώ, συνυπολογιζομένης της επαναγοράς υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Οι καταθέσεις πελατών της Eurobank υποχώρησαν σε 32,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011, από 41,2δισ. ευρώ το 2010. Στη ΝΑ Ευρώπη, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, οι καταθέσεις σημείωσαν μικρή αύξηση το 2011.

Τα υπόλοιπα Χορηγήσεων Πελατών μειώθηκαν κατά 3,6% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 51,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος αναφέρει ότι για την Eurobank όπως και για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών, η συμμετοχή χωρίς δεύτερες σκέψεις στη διαδικασία μείωσης του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο του PSI, ήταν ενδεδειγμένη απόφαση.

Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα καλύψει τις κεφαλαιακές απώλειες από το PSI και δίνει τη δυνατότητα μιας νέας αρχής, σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει ο κ. Νανόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα