Σχόλια ΕΥΡΩΚΟ για Λαϊκή

16:12 24/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύσει και να ενδυναμώσει τη Λαϊκή με τις ενέργειες της, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΚΟ Στέλιος Αμερικάνος, ο οποίος, αναφερόμενος στην αποκάλυψη σημειώματος για το διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής, έκανε λόγο για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο κ. Αμερικάνος ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι «είναι και ώρα ευθύνης για την ίδια την Κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να προστατεύσει και ενδυναμώσει τη Λαϊκή

με τις ενέργειες της».

«Δυστυχώς η σοβαρότητα και υπευθυνότητα της Κυβέρνησης, για μια ακόμη φορά, χάθηκε μεταξύ emails, σημειωμάτων και κομματικών παρεμβάσεων» είπε ο Στέλιος Αμερικάνος, προσθέτοντας ότι «η αποκάλυψη του σημειώματος για το διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής, είτε αφορά τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ είτε όχι, είναι απόδειξη, όχι ένδειξη, της μεθόδου επιλογής από την Κυβέρνηση των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής».

Ο κ. Αμερικάνος έκανε λόγο για «παρασκήνιο, πάρε δώσε και εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων», αναφέροντας παράλληλα ότι «ανεξάρτητα από τις ευθύνες των ίδιων των τραπεζών δεν πρέπει να ξεχνά η Κυβέρνηση ότι για την αδυναμία του κράτους να δανεισθεί από τις αγορές και να στηρίζει το χρηματοοικονομική μας σύστημα, και την οικονομία γενικότερα, αποκλειστική ευθύνη φέρει η ίδια και κανένας άλλος».

Κατέληξε λέγοντας πως «είναι αυτή η Κυβέρνηση που παρέλαβε πλεόνασμα ½ δις και σήμερα εκλιπαρεί για δανεικά. Γι’ αυτό το έλλειμμα δεν έχουν σχέση οι τράπεζες αλλά οι πράξεις, οι παραλείψεις και η εγκληματική αδράνεια της Κυβέρνησης».

Πρόγραμμα ταυτοποιήσεων
—————
Στις σημερινές δηλώσεις του ο κ. Αμερικάνος προειδοποίησε πως «η μεταφορά του προγράμματος ταυτοποιήσεων των λειψάνων αγνοουμένων εκτός Κύπρου είναι επικίνδυνη και κρύβει πολλές παγίδες».

Ο ΓΓ του ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε το Ινστιτούτο Γενετικής να δώσει στοιχεία για τις καταγγελίες που διατυπώνει ότι κάποιοι ήθελαν να φύγει από την Κύπρο το πρόγραμμα ταυτοποιήσεων και ότι αυτή η ενέργεια είχε δρομολογηθεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί, όπως είπε, «η ανάθεση του προγράμματος σε οργανισμό της Βοσνίας, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους και για τη διαδικασία και για την ουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα