Ρεν: Η καταπολέμηση της ανεργίας κορυφαία πολιτική προτεραιότητα

19:47 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα και οι αρχές θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα με σκοπό να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, σε απάντησή του προς την Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ και της ομάδας των Σοδιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κ. Παπαδοπούλου, η Ευρωβουλευτής επικαλέστηκε δήλωση του ειδικού εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών

Σέφας Λούμινα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λούμινα είχε πει πως απειλούνται ή υπονομεύονται τα οικονομικά και κοινωνικά ανθρώπινα δικαιώματα από τις σκληρές πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με αντάλλαγμα τη διάσωσή της από την χρεοκοπία. Επεσήμανε, επίσης, τους κινδύνους από την ιδιωτικοποίηση βασικών δημόσιων αγαθών.

Η κ. Παπαδοπούλου, απευθυνόμενη στην Κομισιόν, διερωτήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ευρωβουλευτού, αν χρειάζονται ειδικοί εμπειρογνώμονες, και μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών, για να αντιληφθεί η ΕΕ πως η Δημοκρατία του Μνημονίου είναι ελλιπής και καταθρυμματίζει το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Στην απάντησή του, εκ μέρους της Κομισιόν, ο κ. Ρεν αναφέρει πως η έλλειψη ολοκληρωμένου κοινωνικού δικτύου ασφάλειας στην Ελλάδα, χρονολογείται αρκετά πριν την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση.

“Δεδομένης της ελλειμματικής κοινωνικής προστασίας, το πρόγραμμα στήριξης εστιάζεται και στη βελτίωση της κοινωνικής ασφάλειας, επιχειρώντας κυρίως στην καλύτερη στόχευση των κοινωνικών παροχών”, προσθέτει.

Ο κ. Ρεν αναφέρει επίσης ότι “σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Μνημονίου, οι αρχές σχεδιάζουν ένα καθεστώς βοήθειας για τους μακροχρόνια ανέργους που απευθύνεται στους φτωχούς, καθώς και ένα καθεστώς ελάχιστου εισοδήματος που θα δημιουργηθεί σε πιλοτική βάση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα