Ρ. Μαπουρίδης: Ο Προϋπολογισμός πρέπει να δώσει έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία

10:46 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο σημερινός προϋπολογισμός με τον εξορθολογισμό των δαπανών, οφείλει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας υπό σταθερή και σύγχρονα στελεχωμένη εποπτεία, είπε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαπουρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, που συνέρχεται για δεύτερη ημέρα για να συζητήσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2014.

«Το κράτος θα επιθεωρεί και

ο ιδιώτης θα εκτελεί. Δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε από δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες που αναιρούν την ανάπτυξη, να στηριζόμαστε σε κρατική παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, να υποθάλπουμε τις καταστάσεις δεκασμού και αθέμιτου πλουτισμού που ως σκάνδαλα συναφή με την ατέλεια της ανθρώπινης φύσης εμφανίζονται καθημερινά» είπε.

Παράλληλα είπε ότι αναμένεται η αναδόμηση των δαπανών του προϋπολογισμού τόσο για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όσο και για τη διαφύλαξη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο Ρίκκος Μαπουρίδης ανέφερε ότι «τα ατομικά δικαιώματα δεν μπορούν να υποχωρούν όσο εκτεταμένη και αν είναι η κρίση» και πρόσθεσε ότι γι΄ αυτό, «η σύμβαση κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες, η οδηγία για την προστασία των ανηλίκων, το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, η καθιέρωση Δικαστηρίου Ανηλίκων και τόσα άλλα θα πρέπει να προβλεφθούν επιτέλους έστω και ως ιδέα στους προϋπολογισμούς».

Ο κ. Μαπουρίδης παρατήρησε ακόμα ότι ενώ η ιδέα της ίδρυσης Πρωτοβάθμιων Διοικητικών Δικαστηρίων σε Επαρχιακό Επίπεδο ευρίσκεται υπό διαβούλευση, στον προϋπολογισμό δεν προνοούνται δαπάνες για διορισμό νέων δικαστών για ταχύτερη διεκπεραίωση ποινικών και αστικών υποθέσεων.

Παρατήρησε επίσης ότι στον Προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται πρόνοια για ίδρυση του κέντρου αντεγκληματικής πολιτικής.

Είπε στη συνέχεια ότι οι φυλακές δεν έχουν προνοήσει για συμπερίληψη νέων προγραμμάτων στους προϋπολογισμούς.

«Η Δικαιοσύνη μας νοσεί από υποστελέχωση» είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, ο οποίος καταλήγοντας ανέφερε ότι «ο Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί. Εμείς, θα παρακολουθούμε την εφαρμογή του και θα παρεμβαίνουμε με εισηγήσεις. Η πιο έντονη αντιπολίτευση είναι αυτή που ασκούμε με την αυτοκριτική μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα