Ψήφο για σχηματισμό κυβέρνησης της αριστεράς ζητά ο Τσίπρας

08:02 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως ψήφο εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς, χαρακτήρισε την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Αλέξης Τσίπρας, στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου στο

Ζάππειο.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ενωτικός στις δυνάμεις της Αριστεράς, κάνοντας νέο άνοιγμα προς το ΚΚΕ και σημείωσε ότι μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή στην Ελλάδα, το φάντασμα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς» προσθέτοντας ότι η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει πανικό στην εγχώρια διαπλοκή και το κατεστημένο, που οργανώσουν τις δυνάμεις τους, συκοφαντούν και λοιδορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτό το όνειρο να μην γίνει πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από όλη την Ελλάδα είναι θετικά, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του γιατί η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε η πρότασή του για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήθηκαν οι δηλώσεις του για το θέμα των συνεργασιών και ειδικότερα με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Καμένου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το πολιτικό κατεστημένο και η διαπλοκή έχουν πανικοβληθεί από την προοπτική μιας νίκης της Αριστεράς και έχουν φθάσει σε σημείο να λένε ότι «θα συνεργαστούμε με δυνάμεις με τις οποίες μας χωρίζει προγραμματικό και ιδεολογικό χάσμα και ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε ότι χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στον Στάλιν και τον Χίτλερ, μας έχουν αποκαλέσει τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και μας κατηγορούν και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, θα βασίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε λάβρος κατά της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για χιτλερική οργάνωση που κινείται στα όρια της νομιμότητας, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι με την πολιτική τους οδήγησαν στην άνοδό της και το πολιτικό κατεστημένο ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ παραβιάσει τις αρχές του, ενώ το κατεστημένο είναι αυτό που μπορεί και να θέλει την είσοδό της στη Βουλή για να στηρίξει την θεωρία της ενίσχυσης των άκρων. Δίνοντας το λόγο – όσον αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής – στο Μανώλη Γλέζο, ο οποίος ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε στην κατοχή τους Ναζί, δεν θα τους φοβηθεί τώρα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο μόνος τρόπος αλλαγής της πορεία της χώρας είναι να δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, η οποία μπορεί να εγγυηθεί το κοινωνικό κράτος και να αποτρέψει λαϊκή λεηλασία, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενώσει το λαό σε έναν δίκαιο αγώνα, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο η Αριστερά να πέτυχε επιμένοντας στη διαίρεσή της. Από την διαίρεση της Aριστεράς, επωφελείται το κατεστημένο και η διαπλοκή».

Ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα