Προβληματίζει η μειωμένη προσέλευση στη φετινή Γιορτή του Κρασιού

16:13 9/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση κατά 10 με 12% παρουσίασε η προσέλευση επισκεπτών στην 52η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού, γεγονός που οδηγεί το Δήμο Λεμεσού σε αναθεώρηση διάφορων παραμέτρων, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και προσέλκυση του κοινού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πολιτιστικός λειτουργός του Δήμου, Κλέωνας Αλεξάνδρου, ανέφερε πως η μείωση που παρατηρήθηκε στην προσέλευση του κοινού στη γιορτή, που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, ήταν αναμενόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται

ο τόπος, ωστόσο ο Δήμος δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και τροχοδρομεί διαδικασίες για φρέσκες ιδέες και αλλαγές.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, προγραμματίζονται συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως τις οινοβιομηχανίες και το Σύνδεσμο Οινοποιών Κύπρου, με στόχο να τεθούν νέες βάσεις που θα αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της γιορτής, ώστε να γίνει πιο ελκυστική σε ντόπιους και ξένους.

Ήδη, υπέδειξε, η φετινή γιορτή είχε αναβαθμιστεί με την ενσωμάτωση συναυλιών στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η συναυλία της γνωστής Ελληνίδας τραγουδίστριας, Κατερίνας Κούκα, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πέραν του καλλιτεχνικού προγράμματος, πρόσθεσε ο κ.Αλεξάνδρου, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο αναθεώρησης της τιμής των εισιτηρίων εισόδου και των φαγητών που πωλούνται στο κοινό, όπως επίσης και η όλη διακόσμηση του χώρου.

Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία της γιορτής, οι επισκέπτες έφτασαν τις 90,000 ενώ η κατανάλωση δωρεάν χύμα κρασιού που προσέφερε ο Δήμος ξεπέρασε τις 50 χιλιάδες λίτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα