Προβλήματα στη γεωργία από παραπομπές του Γραφείου Εργασίας

11:42 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για σοβαρό πρόβλημα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που προκαλεί η απόφαση του Γραφείου Εργασίας να μειώσει, αυθαίρετα, τις ανανεώσεις των αδειών εργοδότησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες στους συγκεκριμένους τομείς, κάνει λόγο σε δήλωση του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

«Θέση μας είναι όπως το Γραφείο Εργασίας ετοιμάσει αρχικά κατάλογο με τους Κύπριους και κοινοτικούς άνεργους, που ενδιαφέρονται να εργαστούν στις γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, και αν και εφόσον οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό καλύπτονται από τη ζήτηση του ντόπιου προσωπικού τότε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις» αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Δίπλαρος.

Προσθέτει δε πως στο παρόν στάδιο, οι γεωργοκτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι το Γραφείο Εργασίας αρκείται στο να στέλλει προς εργοδότηση αιτητές πολιτικού ασύλου, οι οποίοι δεν επιθυμούν να εργαστούν στις αγροτικές εργασίες, αφού η αμοιβή που προσφέρεται είναι χαμηλότερη από το επίδομα που τους δίνει το κράτος.

Σύμφωνα με τον κ. Δίπλαρο ο οποίος επικαλείται τις καταγγελίες των γεωργών, σε αρκετές περιπτώσεις, οι πολιτικοί πρόσφυγες, δημιουργούν προβλήματα στους εργοδότες και απειλούν τους γεωργούν να αρνηθούν την πρόσληψη τους έτσι ώστε να μη στερηθούν των επιδομάτων που καρπούνται, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα αφενός την καθυστέρηση των γεωργικών εργασιών και αφετέρου σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους γεωργοκτηνοτρόφους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ καλεί το Υπουργείο Εργασίας όπως προχωρήσει άμεσα στον καταρτισμό καταλόγων δίνοντας προτεραιότητα στους Κύπριους άνεργους και στους κοινοτικούς που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, με την ανεργία να καλπάζει ανοδικά και ανεξέλεγκτα, αναμένουμε από πλευράς Υπουργείου πράξεις και όχι μεγαλόπνοους σχεδιασμούς και υποσχέσεις. Αναμένουμε μείωση στους ρυθμούς αύξησης της ανεργίας αφού πολλά νοικοκυριά στην Κύπρο σήμερα περνούν δύσκολα και αρκετοί Κύπριοι δε μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους» προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα