Πρωτοβουλία ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις

17:11 6/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για το συντονισμό των Συντεχνιών των Ημικρατικών Οργανισμών «με στόχο την περαιτέρω αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι δεν πιστεύουν στα ψευδοδιλλήματα και απορρίπτουν τις πολιτικές των εκβιασμών και της επιβολής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συζήτησε σήμερα σε διευρυμένη συνεδρία της

την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον οδικό χάρτη των ιδιωτικοποιήσεων.

Μετά από τη συζήτηση εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «με την απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της Συντεχνίας ότι για την Κυβέρνηση δεν ήταν απλώς θέμα εισπρακτικό αλλά και θέμα συνειδητής πολιτικής επιλογής με πρόσχημα το Μνημόνιο».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι «η υπόσχεση του Υπουργού Οικονομικών προς τους συνδικαλιστές ότι θα συζητούσε το θέμα αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων εάν εξασφαλιζόταν το €1.4 δις με εναλλακτικούς τρόπους αποδείχτηκε παραπλανητική και ισοδυναμεί με εμπαιγμό».

Προσθέτει ότι «η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ο οδικός χάρτης των ιδιωτικοποιήσεων αφήνουν σκόπιμα ασάφειες χωρίς να τίθεται καμία ασφαλιστική δικλείδα και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ και της ΑΗΚ και μεταβίβαση του τεράστιου πλούτου τους στα ιδιωτικά συμφέροντα έναντι ελάχιστου ποσοστού της αξίας τους».

Επίσης, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, «μέσα από την απόφαση επιβεβαιώνεται και η υποψία μας ότι θα παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και τα κέρδη της Α.Λ.Κ. σε επενδυτές χωρίς σχεδόν κανένα αντάλλαγμα».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «επαναβεβαιώνει τη θέση της για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των Οργανισμών καθώς και άλλων που αναφέρονται στον οδικό χάρτη με σκοπό τη συνέχιση του ρόλου τους στη στήριξη του Κράτους, την ανάπτυξη της οικονομίας και την κοινωνική προσφορά».

Αναφέρει «πως γνωρίζει ότι υπάρχουν ρεαλιστικοί εναλλακτικοί τρόποι για εξασφάλιση του €1.4 δις και είναι έτοιμη μαζί με τους Οργανισμούς και τις πολιτικές δυνάμεις να τους συζητήσει με την Κυβέρνηση νοουμένου ότι θα εγκαταλειφτεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ πιστεύει επίσης ότι «η πλειοψηφία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων θεωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις καταστροφικές για τον τόπο και την οικονομία και τις καλεί να αντιδράσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα