Πρώτη η Κίνα στις πωλήσεις smartphones

21:32 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αγορά της Κίνας αναμένεται να προσπεράσει για πρώτη φορά φέτος αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και να αναδειχθεί πρώτη σε πωλήσεις smartphones, σύμφωνα με στοιχεία της IDC.

Οι πωλήσεις έξυπνων κινητών τηλεφώνων στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχούν στο τέλος του έτους στο ένα τέταρτο (26,5%) του συνόλου παγκοσμίως, όταν το 2011 η Κίνα είχε απορροφήσει το 18,3% των νέων συσκευών. Τα επόμενα χρόνια

και μέχρι το 2016 εκτιμάται ότι η ζήτηση θα παραμείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα, όμως η ανάδειξη νέων αγορών και ιδιαίτερα της Ινδίας θα περιορίσει ελαφρώς το ποσοστό της Κίνας.

Αντίθετα στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρείται ήδη επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης της ζήτησης smartphones, καθώς η αμερικανική αγορά υπολογίζεται να υποχωρήσει στο 14,5% επί του συνόλου παγκοσμίως το 2016, ενώ πέρσι βρέθηκε στην κορυφή με 21,3%. Στην Ινδία ο ρυθμός ανόδου της αγοράς των smartphones υπολογίζεται σε ετήσια βάση και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια να κινείται σταθερά άνω του 50%.

Την πρώτη πεντάδα των χωρών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις smartphones ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών και αναλύσεων IDC, απαρτίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα