Πρωταγωνιστές στη συγκυρία της Κυπριακής Προεδρίας καλεί τους μαθητές ο Υπ. Παιδείας

18:11 9/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την επισήμανση ότι η φετινή χρονιά ξεκινά σε μια περίοδο ιστορική για τη χώρα μας, καθώς η Κύπρος προεδρεύει για πρώτη φορά του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους στο μήνυμά του για την νέα σχολική χρονιά παροτρύνει τους μαθητές να δουν τους εαυτούς τους ως τους πρωταγωνιστές αυτού του ιστορικού εγχειρήματος και να συμβάλουν, «ως ενεργοί και δημοκρατικοί πολίτες, στην επιτυχία της

Κυπριακής Προεδρίας, στην επιτυχία της Κύπρου μας, για να κάνουμε και τον τόπο μας περήφανο και όλη την Ευρώπη περήφανη για την Κύπρο».

Ταυτόχρονα, αναφέρει, διερχόμαστε μια δύσκολη περίοδο, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει και τη χώρα μας. Μια κρίση, επισημαίνει, η οποία δε θα επιτρέψουμε να αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ξεκινήσαμε, γιατί, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, η παιδεία και ο πολιτισμός είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον.

«Επενδύουμε στην παιδεία, για το παρόν και το μέλλον, την κοινωνική, οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μας. Μια πολιτεία, εξάλλου, πραγματώνει τους στόχους της και την ουσία της ύπαρξης της, παρέχοντας στη νεότερη γενιά, στους μελλοντικούς πολίτες της, τις καλύτερες ευκαιρίες για την περαιτέρω πρόοδο τους και τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος. Για ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας, που θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους και τις νέες” σημειώνει ο Υπουργός Παιδείας.

Γι’ αυτό, συνεχίζει, βασιζόμαστε στις χιλιάδες των σπουδαίων εκπαιδευτικών, των δασκάλων σας. Ο κ. Δημοσθένους εύχεται στους εκπαιδευτικούς κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο παιδαγωγικό τους έργο και μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η εκπαιδευτική μας κοινότητα διαθέτει εκπαιδευτικούς με υψηλό ηθικό έρεισμα, βαθιά γνώση, πίστη στις αξίες της δημόσιας εκπαίδευσης και δίψα για προσφορά».

Στους μαθητές εύχεται να έχουν καλή πρόοδο, δύναμη και αισιοδοξία, ώστε να κερδίσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους κάνουν χρήσιμους ανθρώπους, για τον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο. Ειδική αναφορά κάνει στις μαθήτριες και τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού, ευχόμενος σε αυτούς ξεχωριστά καλή αρχή και τους υπόσχεται ότι θα έχουν την αγάπη των δασκάλων τους για να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον.

Στους φοιτητές, εύχεται να συνεχίσουν να οραματίζονται και να διεκδικούν προσωπικά και συλλογικά τα όνειρά τους. «Να κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της γνώσης και να μην αφήσουν καμία δυσκολία να εμποδίσει την ολοκλήρωση των σπουδών τους, που αποτελούν το πολυτιμότερο εφόδιο για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία». Στους πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, συγχαίροντάς τους για την επιτυχία τους, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρηση και ενίσχυση του ήδη υψηλού επιπέδου σπουδών, ώστε να ανοίγονται συνεχώς δρόμοι για μια πετυχημένη μελλοντική σταδιοδρομία στην Κύπρο, στην Ευρώπη και αλλού.

Αναφερόμενος στο Κυπ

Keywords
Τυχαία Θέματα