Πρόστιμο €68 χιλιάδων στην ΑΚΣΑ για ρύπανση στα κατεχόμενα Γαστριά

21:43 23/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόστιμο 169.800 τουρκικών λιρών (περίπου €68 χιλιάδων) επέβαλε στην ναυτιλιακή εταιρεία ΑΚΣΑ το λεγόμενο γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας για τη ρύπανση που προκλήθηκε στην θαλάσσια περιοχή των κατεχόμενων Γαστριών.

Αυτό δήλωσε, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος υπουργός τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού Μεχμέτ Χαρμαντζί κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με την έκθεση εμπειρογνωμόνων η εταιρεία

είναι κατά 99% υπεύθυνη για το ατύχημα της 15ης Ιουλίου που προκάλεσε την διαρροή 100 τόνων πετρελαίου στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έκθεση παραδόθηκε στον «γενικό εισαγγελέα» ο οποίος και αναμένεται να προχωρήσει αφού λάβει και την έκθεση της λεγόμενης αστυνομίας.

Όσον αφορά τον καθαρισμό της περιοχής από τη ρύπανση, είπε ότι ο γενικός καθαρισμός θα ολοκληρωθεί ως την Κυριακή, προσθέτοντας ότι πιο ενδελεχής καθαρισμός θα συνεχιστεί για τους επόμενους δύο μήνες.

Η εταιρεία ΑΚΣΑ έχει χρηματοδοτήσει τις εργασίες καθαρισμού της περιοχής ως τώρα, ανέφερε.

Ανέφερε ακόμη ότι η προσπάθεια είναι να μην χρησιμοποιούνται χημικά που δεν είναι πιστοποιημένα, προσθέτοντας ότι όλα τα χημικά που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ήταν πιστοποιημένα.

Είπε ακόμη ότι ο τουρισμός και η αλιεία των κατεχομένων επηρεάστηκαν αρνητικά από το συμβάν.

Ο κ. Χαρμαντζί είπε ακόμη ότι η σύμφωνα με την έκθεση των εμπειρογνωμόνων η διαρροή σκότωσε τη θαλάσσια ζωή σε εύρος ενός χιλιομέτρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα