Προστασία της οικογενειακής οικίας όχι των παλατιών, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

17:06 5/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό κόμμα έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις πως πιστεύει στην προστασία της οικογενειακής οικίας αλλά όχι των παλατιών, δήλωσε στην Πάφο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά το πέρας της συνεδρίας του Εκτελεστικού γραφείο. Το Δημοκρατικό Κόμμα ανέφερε, “όπως πάντα θα λειτουργήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πριν να τοποθετηθεί γύρω από τέτοια σημαντικά ζητήματα”.

Θέλουμε να δούμε προτάσεις που θα προστατεύουν εκείνες τις τάξεις του πληθυσμού που

πραγματικά έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, είπε ο κ Παπαδόπουλος, και όχι να επιτρέπουν την κατάχρηση τέτοιων προτάσεων από επιτήδειους που απλά και μόνο θέλουν να ξεφύγουν από τις δικές τους δανειακές υποχρεώσεις.

Πρόσθεσε, επίσης, πως το ΔΗΚΟ λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι “η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έχει ζητήσει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι Κοινοβουλευτικές ομάδες της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ”.

Εμείς, συνέχισε, “σεβόμαστε το θεσμό και λαμβάνουμε σοβαρά αυτές τις επικλήσεις, αντιλαμβανόμαστε ότι θα συνεχίσει η συζήτηση επί των προτάσεων τη Δευτέρα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι θα κατατεθούν κάποιες τροπολογίες επί των προτάσεων και θα αναμένουμε ποιες είναι αυτές οι τροπολογίες πριν να τοποθετηθούμε”.

Είπε ακόμη πως το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ στη σημερινή του συνεδρίαση διατύπωσε κάποιες ανησυχίες και επιφυλάξεις.

Πρώτον, δήλωσε, “σημειώνουμε ότι ενώ η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία της οικογενειακής οικίας” δεν έχει παρουσιάσει τίποτα μέχρι σήμερα, προσθέτοντας πως το Δημοκρατικό Κόμμα καταγράφει τις ανησυχίες της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και θεωρεί “ότι κάποιες από τις δικές της εκτιμήσεις είναι κάπως υπερβολικές, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία ήδη παρέχεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να ζητήσουν αναστολή της διαδικασίας εκποίησης της υποθήκης της οικίας τους”.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε, ωστόσο, πως το Δημοκρατικό Κόμμα δεν αγνοεί τις επισημάνσεις της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας.

“Εμείς θα εξετάσουμε όλες τις πτυχές που αφορούν τις συγκεκριμένες προτάσεις νόμου ως επίσης και το γεγονός ότι διατυπώνονται ανησυχίες σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, τη μείωση της αξίας των ακινήτων, αλλά και την εκμηδένιση των αξιών που θα ληφθούν υπόψη σε ό,τι αφορά τις αξιολογήσεις των τραπεζών στις εξετάσεις των περιουσιακών τους στοιχείων που θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και τα τεστ αντοχής που θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο”, κατέληξε

Keywords
Τυχαία Θέματα