Προσεγγίστε τους ανθρώπους του περιθωρίου, λέει σε ιερείς ο Πάπας Φραγκίσκος

19:27 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους ρωμαιοκαθολικούς ιερείς ν’ αφήσουν τη ζώνη άνεσής τους και να βγουν έξω και να προσεγγίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο, αλλιώς ρισκάρουν να μετατραπούν σε «αφηρημένους ιδεολόγους».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το ιταλικό περιοδικό των ιησουιτών Civilta Cattolica δημοσιεύει αποκλειστικά σημεία του περιεχομένου τρίωρης και κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης του γεννημένου στην Αργεντινή Ποντίφικα στο τέλος Νοεμβρίου με τους

επικεφαλείς των ταγμάτων ιερέων ανά το παγκόσμιο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους ιερείς να έχουν «αληθινή επαφή με τους φτωχούς» και με όσους ζουν στο περιθώριο.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα: η ανάγκη να γνωρίσουμε καλύτερα την πραγματικότητα μέσω της εμπειρίας, να ξοδέψουμε το χρόνο για να περπατήσουμε στην περιφέρεια έτσι ώστε να γνωρίσουμε αληθινά την πραγματικότητα και τις εμπειρίες ζωής των ανθρώπων», τους ανέφερε.

«Αν δεν συμβεί αυτό τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουμε αφηρημένοι ιδεολόγοι ή φονταμενταλιστές, κάτι που δεν είναι υγιές».

Από την εκλογή του το 2013, ως ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας εδώ και 1.300 χρόνια, ο Φραγκίσκος πιέζει ιερείς, μοναχές και επισκόπους να σκέφτονται λιγότερο την πορεία τους στην Εκκλησία και να αφουγκράζονται περισσότερο τις ανάγκες των συνηθισμένων Καθολικών και κυρίως των φτωχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα