Προσαγωγές για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αγγλία

08:11 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έξι άτομα προσήγαγαν οι αρχές στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Sun on Sunday περί στημένων αγώνων στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας που προσποιούταν τον εκπρόσωπο κυκλώματος παράνομου στοιχήματος από την ανατολική Ασία βιντεοσκόπησε κρυφά τον Σαμ Σόντζιε, πρώην ποδοσφαιριστή της Πόρτσμουθ, διεθνή με τη Νιγηρία και με άδοξο πέρασμα ενός μηνός από τη Skoda Ξάνθη

το 2010, να παραδέχεται την ανάμιξή του σε στήσιμο αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι σε αγώνα της Πόρτσμουθ με την Όλνταμ για τη League One (τρίτη τη τάξει κατηγορία στην Αγγλία) το Φεβρουάριο του 2013 γρονθοκόπησε εσκεμμένα αντίπαλό του στην περιοχή των γεννητικών οργάνων επιδιώκοντας να αποβληθεί, όπως και έγινε. Για την κόκκινη κάρτα έλαβε αμοιβή 70.000 λιρών, όπως φαίνεται να λέει στο βίντεο που ανέβασε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Ο Σόντζιε είπε επίσης ότι είχε κανονίσει για έναν άλλο παίκτη, τον Κολομβιανό Κριστιάν Μοντάνο της Όλνταμ να πάρει κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Γουλβς για τη Championship (δεύτερη κατηγορία Αγγλίας) τον Οκτώβριο που πέρασε, με αμοιβή 30.000 ευρώ. Ο Μοντάνο, σύμφωνα με τη Sun on Sunday, απολογήθηκε στον Σόντζιε που δεν κατάφερε να πάρει την κάρτα παρά το γεγονός ότι, όπως λέει στην κρυφή λήψη, συνεχώς «κλάδευε» τους αντιπάλους του. Στο βίντεο δηλώνει έτοιμος να κλείσει νέα συμφωνία.

Ο Σαμ Σόντζιε φαίνεται επίσης να μετρά 12,5 χιλιάδες λίρες σε χαρτονομίσματα ως προκαταβολή για μια νέα συμφωνία με τον υποτιθέμενο εκπρόσωπο του παράνομου κυκλώματος. Ο γεννηθείς στη Βρετανία Νιγηριανός ποδοσφαιριστής είπε επίσης πως ο μικρότερος αδερφός του Άκπο που αγωνίζεται για την Τρανμίρ Ρόβερς είναι διατεθειμένος να πάρει κίτρινη κάρτα έναντι αμοιβής και υποστήριξε ότι είναι σε θέση να οργανώσει ανάλογες συμφωνίες για αναμετρήσεις της Premier League, αλλά ακόμα του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ανακοίνωση της Πόρτσμουθ, από την οποία ο Σόντζιε αποδεσμεύθηκε πριν τη λήξη της περσινής περιόδου, κάνει λόγο για «σοκ και λύπη», συναισθήματα που συμμερίζονται με δικές τους ανακοινώσεις οι αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές και οι άλλοι εμπλεκόμενοι σύλλογοι.

Οι έξι προσαχθέντες δεν είχαν κατονομαστεί μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) είχε προβεί στη σύλληψη δύο ποδοσφαιριστών ομάδας των ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αγγλίας και δύο ανδρών με διασυνδέσεις στη Σιγκαπούρη με κατηγορίες συνωμοσίας για απάτη, αναφορικά με το στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα