Προειδοποιεί για γενικευμένη εργατική αναταραχή η ΠΟΑΣ

15:00 12/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας άνευ προηγουμένου εργατικής αναταραχής, αναφέρει η ΠΟΑΣ σε ανακοίνωση της με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΗΚ.

«Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος ότι τις κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ θα ακολουθήσουν οι δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων στη CYTA και λιμάνια», αναφέρει η ΠΟΑΣ και καλεί την Κυβέρνηση «έστω και την ύστατη, να κάνει δεύτερες σκέψεις,

στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και να εστιάσει την προσοχή της στη διαφύλαξη του εθνικού πλούτου και όχι στο ξεπούλημά του».

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί, «η εργατική αναταραχή θα γενικευθεί με απρόβλεπτες συνέπειες στη πάσχουσα οικονομία και την ευθύνη θα φέρει η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που ακολουθεί».

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ακόμα ότι «καμιά προσπάθεια δεν καταβλήθηκε από κυβερνητικής πλευράς, για εξεύρεση άλλων πηγών ή εναλλακτικών λύσεων προς αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων» και κάνει λόγο για «εξόφθαλμη επιδίωξη» της Κυβέρνησης να προχωρήσει «ετσιθελικά» στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η ΠΟΑΣ προσθέτει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΑΗΚ αλλά και στους υπόλοιπους ημικρατικούς οργανισμούς, στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν το ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα