Πρόεδρος Βουλής: Χρέος η διατήρηση ισχυρών ενόπλων δυνάμεων

14:22 27/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οσο συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική κατοχή, όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα, έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις υψηλής αποτρεπτικής ισχύος πάντα σε συνεργασία και επιχειρησιακή σύζευξη με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, που δεν είναι απειλή μόνο για την Κύπρο, αλλά και απειλή για το Αιγαίο,

τη Θράκη και τα νησιά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Στυλιανού και Χρίστου Κέλλη στην Κισσόνεργα, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου.

Δεν «πρέπει να υπάρχουν ούτε αυταπάτες ούτε ευσεβοποθισμοί σε ό,τι αφορά τις τουρκικές επιδιώξεις σε βάρος του ελληνισμού», είπε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε, επίσης, « βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην 8η ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς για να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους προς τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους εθνοφρουρούς, τους άνδρες και τις γυναίκες της Εθνικής μας Φρουράς».

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμησή του για το έργο που επιτελεί η Εθνική Φρουρά για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι χρέος μας, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, να είμαστε δίπλα από τα στρατευμένα παιδιά του κυπριακού λαού.

Οι εθνοφρουροί από την πλευρά τους ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και του έψαλλαν τα κάλαντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα