Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ: Χρειάζονται μέτρα τώρα

17:05 6/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε πως πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι μετρούμε μόνο λίγες ώρες και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μην μπαίνουμε στην ουσία και να συζητούμε τις διαδικασίες.

«Και εμάς κάποιες συντεχνίες ως Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν μας είδαν», παρατήρησε προσθέτοντας ότι δεν είναι εκεί η ουσία.

«Χρειάζονταν μέτρα πριν τρία χρόνια, τα οποία δεν πήραμε, τώρα θα πάρουμε μέτρα πιο οδυνηρά και εάν καθυστερήσουμε λίγες ώρες η κατάσταση θα είναι τραγική, αυτό πρέπει να αντιληφθούν όλοι», είπε ο κ. Συλλούρης.

«Όταν μιλούμε για πάγωμα των μισθών στους

δημοσίους υπαλλήλους, μπορούμε να δούμε το ποτήρι αντί μισοάδειο, μισογεμάτο», είπε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας πως αν ληφθούν τώρα τα μέτρα και ακόμα περισσότερα και σωστά «είναι εγγύηση ότι αυτή η τάξη των πολιτών θα έχουν τους μισθούς τους και τις απολαβές τους για δύο χρόνια».

«Μπορούμε ως κράτος και οι ηγεσίες των συντεχνιών να δώσουμε τις ίδιες εγγυήσεις και στους υπόλοιπους πολίτες; Μπορούμε να εγγυηθούμε στους αυτοεργαζόμενους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους τραπεζοϋπαλλήλους ή στους μικρούς επιχειρηματίες ότι θα έχουν τα ίδια εισοδήματα για τα επόμενα δύο χρόνια;», διερωτήθηκε ο κ. Συλλούρης, υποβάλλοντας το ερώτημα εάν μπορούμε να παγώσουμε τα εισοδήματα και αυτών των εργαζόμενων.

«Είναι η ώρα να παύσουμε να μιλούμε με συνθήματα, αλλά να μιλούμε με τις πραγματικότητες”, είπε προσθέτοντας ότι είναι «οι αριθμοί και οι πραγματικότητες που θα μας υποδείξουν τι πρέπει να κάνουμε και όχι τα συνθήματα και ο λαϊκισμός».

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως εάν λαμβάνονταν μέτρα όταν είχαμε προειδοποιήσει και η ΑΤΑ θα ήταν στο τραπέζι και άλλα, αλλά είχαμε κατηγορηθεί ότι δημιουργούσαμε αρνητική ψυχολογία για την οικονομία.

«Δεν έχουμε μόνο ελλείμματα στην οικονομία, έχουμε και ελλείμματα στην αξιοπιστία ως κράτος και για αυτό οι δανεισμοί δεν είναι εύκολοι», ανέφερε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα