Πως αντιμετωπίζεται διατροφικά η κυτταρίτιδα;

07:49 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επιστήμη της διατροφής-διαιτολογίας καθώς και της αισθητικής έχουν ενταχθεί στην καθημερινή ζωή όλων των ανθρώπων και ειδικότερα των γυναικών καθώς στοχεύουν και οι δύο στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οργανώθηκε με επιτυχία το 10ο Επιστημονικό Συνέδριο Αισθητικής και Κοσμητολογίας στην Λευκωσία, στην Κύπρο. Τα εγκαίνια του συνεδρίου εκτελέστηκαν από τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου κ. Χάρη Χαραλάμπους και επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και της αισθητικής όπως η Δρ Ευαγγελία Πρωτόπαπα, Διευθύντρια Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙ Αθηνών και Καθηγήτρια ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθηνών, η Δρ Μαρία Διαλυνά και Δρ Αθανασία Βαρβαρέσου, καθηγήτριες ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθηνών, η Κα Ουρανία Ανδρέου, υπάλληλος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και ιατροί από διαφορές ειδικότητες όπως ο αξιότιμος Δρ Απόστολος Γαΐτάνης, Πλαστικός Χειρουργός, και η Δρ Αικατερίνη Σοφιανού Γενική Χειρούργος-Χειρουργική Μαστού συντέλεσαν στην ιατρική εκπαίδευση των συνέδρων.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου εντάχθηκε και η ομιλία της κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Μαρίας Κουφάκη, MSc σχετικά με τον ρόλο του διαιτολόγου στην προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και ειδικότερα στην πρόληψη της εμφάνισης της κυτταρίτιδας που επηρεάζει την ψυχική υγεία και την εικόνα σώματος των Ελλήνων, κατά κύριο λόγο, γυναικών. Τι ονομάζουμε λοιπόν κυτταρίτιδα, πως εμφανίζεται και ποια είναι τα στοιχεία της διατροφικής θεραπείας που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση για την πρόληψη και καταπολέμηση της;

1. Ο ορισμός της κυτταρίτιδας

Η παχυσαρκία αυξάνεται παγκοσμίως και ειδικότερα όσον αφορά…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα