Πονοκέφαλος (κεφαλαλγία) τάσεως: Συμπτώματα, διάγνωση και αντιμετώπιση

13:50 5/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο πονοκέφαλος τάσεως (ακριβώς την ίδια έννοια έχουν οι όροι «πoνοκέφαλος τύπου τάσεως», «κεφαλαλγία τύπου τάσεως» και «απλός πονοκέφαλος») είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πονοκεφάλου.Στον πονοκέφαλο τάσεως τις περισσότερες φορές πονάνε και οι δύο πλευρές του κεφαλιού. Ο πόνος συνήθως είναι πιο δυνατός στην περιοχή των κροτάφων, του μετώπου (πάνω από τα μάτια) ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Άνθρωποι που πάσχουν από τέτοιους πονοκεφάλους, συχνά τους περιγράφουν «σαν να τους σφίγγει το κεφάλι μία μέγγενη», «σαν να υπάρχει ένα βάρος πάνω στο κεφάλι τους» ή «σαν να έχουν πολύ βαρύ

κεφάλι».

Ο πονοκέφαλος τάσεως μπορεί να διαρκεί για κάποιες ώρες ή και για ημέρες, ενώ όσον αφορά τη συχνότητα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να τον βιώνουν λίγες φορές το μήνα, και κάποιοι άλλοι σχεδόν καθημερινά. Όταν ένας πονοκέφαλος είναι τύπου τάσεως, η δραστηριότητα του ατόμου δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό κατά κανόνα. Η εργασία και η συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις γίνονται κανονικά, έστω με μία σχετική ενόχληση ή δυσκολία.

Ο πονοκέφαλος τάσεως, ιδίως όταν εμφανίζεται με συχνότητα μεγαλύτερη από 2-3 φορές την εβδομάδα, παρατηρείται συχνά σε ανθρώπους έντονα ευαίσθητους, αγχώδεις ή ακόμη και μελαγχολικούς.

Η θεραπεία του πονοκεφάλου τάσεως είναι ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα