Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συμπαραστάτες στους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς

21:34 29/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου θα είναι πάντα δίπλα στους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, συμπαραστάτες στο έργο και στις προσπάθειές των, έδωσε απόψε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου.

“Σήμερα”, είπε ο Υπουργός σε χαιρετισμό του κατά την τελετή της Διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών, Αποφοίτων των Παραγωγικών Σχολών της Ελλάδας, τελετή που έγινε στο προαύλιο του ΓΕΕΦ, στην Αγλαντζιά, οι γονείς σας “καμαρώνουν ανάμεσά μας και δικαιολογημένα νοιώθουν

υπερήφανοι για σας αλλά και για τις επιλογές σας”.

“Εκ μέρους της Πολιτείας”, συνέχισε, “τους ευχαριστώ, διότι εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας”.

“Τούτην την ημέρα”, δήλωσε ο κ. Φωτίου, “η Εθνική Φρουρά και η Πολιτεία εορτάζουν. Στα πρόσωπά σας”, είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους νέους αξιωματικούς, “αντικατοπτρίζονται οι αιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας, τα πανανθρώπινα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας που διασφαλίζονται μέσα από τη θέληση που σφυρηλατήσατε και τις ικανότητες που καλλιεργήσατε στις παραγωγικές σχολές της Ελλάδας, τα τέσσερα τελευταία έτη”.

“Κοπιάσατε, πονέσατε, ίσως και να κλάψατε, δεν εγκαταλείψατε όμως τις προσπάθειες και συνεχίσατε μέχρι τέλους, για να εκπληρώσετε ένα όνειρο ζωής. Μια επιδίωξη που ταυτίζεται με το συμφέρον της χώρας και του λαού μας. Μια έντονη επιθυμία που μετουσιώνεται σε έμπρακτη αγάπη και αφοσίωση, για προάσπιση των συμφερόντων της Κύπρου μας”, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου.

“Τώρα”, είπε ο Υπουργός, “αρχίζει η ουσιαστική προσφορά σας προς την Πατρίδα. Τώρα θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς, ο μόχθος και ο ιδρώτας που χύσατε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Ικάρων”.

“Η διαδρομή που έπεται είναι ακόμη πιο δύσκολη, ειδικά αυτή την περίοδο κατά την οποία η Πατρίδα μας μαστίζεται από πρωτόγνωρη οικονομική κρίση”, συνέχισε ο Υπουργός Άμυνας.

“Αυτήν τη χρονική συγκυρία”, δήλωσε ο κ. Φωτίου, “όπου αναμένονται σοβαρές γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή μας και ο εχθρός καραδοκεί για να υφαρπάξει μερίδιο πλούτου και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συντελούνται αλλαγές σκηνικού, εν όψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων επίλυσης του κυπριακού προβλήματος”.

“Παρ’ όλα αυτά, τα όρια επιλογής στην προσπάθεια αυτή είναι στενά. Η προκλητική στάση της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αδράνεια. Η προσπάθειές της για εφαρμογή εναλλακτικών σχεδίων αναγνώρισης του ψευδοκράτους, απογοητεύουν ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους συμπατριώτες μας”, είπε ο κ. Φωτίου.

“Μέσα σε αυτό το πολύπλοκο σκηνικό”, δήλωσε ο Υπουργός, “καλούμαστε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα. Καλούμαστε να δουλέψουμε σκληρά και συλλογικά, για να διαφυλάξουμε την κρατική μας οντότητα με κάθε μέσο και τίμημα. Αυτά περιμένει η Πατρίδα από τις Ένοπλες της Δυνάμεις. Αυτά περιμένει ο λαός μας από τους νέους ηγήτορες του στρατεύματος που βρίσκονται σήμερα μπροστά μας. Αυτά απαιτεί η ιστορική μνήμη και οι χιλιάδες των ιερομαρτύρων μας που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και του καθήκοντος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα