Πεζόδρομοι οι Ερμού και Ζήνωνος στη Λάρνακα

11:14 22/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα όψη αποκτά το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας αφού ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες αποφάσισε την πεζοδρομοποίηση των οδών Ερμού και Ζήνωνος για το γιορταστικό τριήμερο.
Συγκεκριμένα από σήμερα μέχρι τις 24 και από τις 29 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι οδοί θα πεζοδρομούνται ούτως ώστε να γίνει μια ενιαία αγορά και η διέλευση των πεζών να γίνεται πιο ομαλά.
Προς τους δημότες παρέχονται διευκολύνσεις στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης για δωρεάν στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης, παρκόμετρα και μετρητές ενώ θα παραχωρούνται

για στάθμευση το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου Κ.Α. και το Κοινοτικό Κέντρο όπως επίσης και το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο.
Μεγάλη καινοτομία αποτελεί η δημιουργία του “Larnaka Express”, του τρένου όπου θα μεταφέρει εντελώς δωρεάν τους πολίτες ανάμεσα στις δύο οδούς παρέχοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να κάνει τα ψώνια αλλά και να απολαύσει το κέντρο της πόλης μακριά από θορύβους και καυσαέρια περπατώντας ξέγνοιαστα.
Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας θα προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις κατά την εορταστική περίοδο από αρκετά καταστήματα του εμπορικού κέντρου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να κάνουν τις απαραίτητες αγορές και κατ` επέκταση αναζωογόνηση της αγοράς.
Καθ` όλη τη διάρκεια της πεζοδρόμησης οι πλατείες θα φιλοξενούν διάφορα σχήματα χορού, μουσικής, θεάτρου, ομάδες που θα διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και θα φτιάχνουν ζαχαρωτά, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε Ζαχαρούπολη.
Ακόμα μια καινοτομία και σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, αποτελεί το γεγονός ότι φέτος αντί αποστολής χριστουγεννιάτικων καρτών, θα δοθεί εισφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας. Η απόφαση αυτή αποτελεί παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες και τα μηνύματα των καιρών.
Η αναγκαιότητα για συλλογή όσων περισσότερων αγαθών για έμπρακτη στήριξη και βοήθεια των συνάνθρωπων μας, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, με την ουσιαστική προσφορά των δημοτών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα