Περιορισμένο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στα ξενοδοχεία

17:49 21/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στις εννέα περιορίστηκαν οι αιτήσεις που έλαβε το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου από επιχειρήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νεοπροσλαμβανόμενους ανέργους στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι εννέα αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ξενοδοχειακές μονάδες αφορούν την πρόσληψη 23 ανέργων.

Η

προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληξε στις 14 Μαρτίου και οι αιτήσεις αναμένεται να αξιολογηθούν και να διαχωριστούν σε επιλέξιμες και μη επιλέξιμες την επόμενη εβδομάδα που θα συνέλθει η αρμόδια επιτροπή του ΑΞΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά ξενοδοχειακές μονάδες και εγγεγραμμένους ανέργους για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, οι οποίοι στο παρελθόν δεν εργάστηκαν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, με προϋπολογισμό που ανέρχεται σε €2 εκατομμύρια ευρώ.

Στις ξενοδοχειακές μονάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα παρέχουν ενδοεπιχειρησιακά την κατάρτιση, θα παρέχεται αποζημίωση για το κόστος οργάνωσης και εφαρμογής των προγραμμάτων κατάρτισης και η αποζημίωση θα ανέρχεται σε €100 το μήνα ανά καταρτιζόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα