Περιορισμένες υλικές ζημιές στην Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό – Παρακολουθείται η μετασεισμική δραστηριότητα

22:10 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συνεχή συνεδρίαση βρίσκεται το νομαρχιακό συντονιστικό όργανο εκτάκτων αναγκών μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε θαλάσσιο χώρο στα δυτικά της Κρήτης.

Οι υπηρεσίες του νησιού και ιδιαίτερα της περιοχής έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ρωγμές κυρίως σε παλιά σπίτια, στην πλειοψηφία τους μη κατοικημένα, καθώς και μία κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο Παλαιοχώρα – Κουντούρα

ενώ ζημιές έχουν υποστεί και παλιά σπίτια στην παλιά πόλη των Χανίων από πτώση βράχων.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και αρκετές επιχειρήσεις καθώς προϊόντα έπεσαν από ράφια και οι συναγερμοί αποσυντονίστηκαν κατά την ώρα του σεισμού. Επίσης, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης (28213 και 40100) προκειμένου να αναφέρονται ζημιές και να σπεύδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να κάνουν καταγραφή. Μέχρι στιγμής οι μετασεισμοί είναι δεκάδες αλλά οι σεισμολόγοι συνιστούν υπομονή καθώς τα δύο πρώτα 24ωρα μετά από την εκδήλωση ενός μεγάλου σεισμού είναι κρίσιμα για να φανεί αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα