Περικοπές δαπανών 14 δισ. ευρώ θα αναζητήσει το 2014 η Γαλλία

10:23 30/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περικοπές δαπανών, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα επιδιώξει το επόμενο έτος η Γαλλία, καθώς προσπαθεί να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% της οικονομικής παραγωγής το 2015, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Η σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Γαλλίας έχει στόχο να περιορίσει το έλλειμμα μέσω της μείωσης των προϋπολογισμών των Υπουργείων, των κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις και της χρηματοδότησης των τοπικών

κυβερνήσεων.

Με τη γαλλική οικονομία να έχει επανέλθει σε ύφεση, τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας να βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό επίπεδο και το ποσοστό αποδοχής του να βρίσκεται περίπου στο 30%, Ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διστάζει να επιταχύνει τις περικοπές δαπανών.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του συνολικού μισθολογικού κόστους για τους Γάλλους δημόσιους υπαλλήλους θα μειωθεί στο 0,15%, από 3%, κυρίως μέσω της συγκράτησης των αμοιβών, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Τα Υπουργεία αναμένεται να περιορίσουν κατά 2% τις λειτουργικές τους δαπάνες μέσω της μεταρρύθμισης των δημόσιων προμηθειών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται προτάσεις της κυβέρνησης σε έγγραφο που υποβλήθηκε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η χρηματοδότηση για την παροχή υπηρεσιών, όπως το ερευνητικό ινστιτούτο CNRS και τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France, θα μειωθεί κατά 4%, σημειώνει.

Οι Γάλλοι βουλευτές έχουν προγραμματίσει μια προκαταρκτική συζήτηση σχετικά με τον κυβερνητικό προϋπολογισμό του 2014 στις 2 Ιουλίου.

Το γαλλικό Cour des comptes, το οποίο διαχειρίζεται τους δημόσιους λογαριασμούς της Γαλλίας, προειδοποίησε στις 27 Ιουνίου ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να υπερβεί το 2013 το στόχο του 3,7% και συνέστησε περικοπές δαπανών, ύψους 13 δισ. ευρώ το 2014 και 15 δισ. ευρώ το 2015 για την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα