Περδίκης: Η αλλαγή δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο

19:34 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η αλλαγή δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο, ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά την οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι τάσσεται κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι αυτό οδηγεί ουσιαστικά στην υποδούλωση του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας για πολλά

χρόνια.

«Η αλλαγή δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο, ούτε παίζοντας ρωσική ρουλέτα», είπε ο κ. Περδίκης, σημειώνοντας ότι η αλλαγή στις νοοτροπίες αλλά και η αλλαγή στη διαμόρφωση της οικονομίας των χωρών, όσο μικρές και να είναι όπως η Κύπρος, γίνεται με τρόπο της ομαλής μετάβασης.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η αλλαγή δεν γίνεται «με την μορφή της πτώσης από τα 10,000 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο γιατί αυτό επιχείρησαν να μας κάνουν».

Ο βουλευτής των Οικολόγων τάχθηκε υπέρ του ορθολογισμού του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.

«Εμείς λέμε ναι στον ορθολογισμό του τραπεζικού μας τομέα, λέμε ναι στην συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, λέμε ναι στη μείωση των καταθέσεων αλλά με τον σωστό τρόπο και τις δικές μας δυνάμεις και όχι στα πλαίσια ενός σχεδίου που έχει ως μοναδικό στόχο την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας για να μπορέσουν να μας υποδηλώσουν», είπε.

Τασσόμενος κατά του νομοσχεδίου, ο κ. Περδίκης είπε ότι ό,τι επιβάλλεται να γίνει μπορεί η Κύπρος να το πράξει με τόλμη.

«Για αυτό απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο απαντούμε ότι δεν θα περάσει, δεν θα επιτρέψουμε να μας επιβάλουν αυτό το οποίο οδηγεί ουσιαστικά στην υποδούλωση του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας για πολλά – πολλά χρόνια», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι επιβάλλεται να γίνει στον τραπεζικό μας τομέα «μπορούμε να το επιβάλουμε και σας καλώ να το αποδείξουμε στην πράξη με τον σωστό ορθολογικό τρόπο, ξέρουμε τη συνταγή».

«Χρειάζεται αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και μπορεί τολμηρά να πούμε το όχι αλλά στη συνέχεια πρέπει να αποδείξουμε την αρετή, να εφαρμόσουμε αυτά που επιβάλλονται για το βιώσιμο μέλλον αυτής της χώρας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περδίκης,perdikis