Πέρασε στην Τουρκία νομοσχέδιο με αυστηρούς όρους για το διαδίκτυο

08:25 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πέρασε τελικά χθες το βράδυ από τη Γενική Συνέλευση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ο επίμαχος τροποποιητικός νόμος, ο οποίος επιβάλλει αυστηρούς όρους στο διαδίκτυο. Τώρα χρειάζεται η έγκριση του Τούρκου Προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ.

Με βάση τη νέα τροποποίηση, στην περίπτωση που διαπιστώνεται παραβίαση της προσωπικής ζωής θα μπορεί η Προεδρία Τηλεπικοινωνιών (TIB) να κλείνει την πρόσβαση σε ιστότοπους χωρίς απόφαση δικαστηρίου.

To TIB θα διαβιβάζει το αίτημα στην Ένωση Παροχέων Πρόσβασης στο Διαδύκτυο, η οποία

εντός τεσσάρων ωρών θα διασφαλίζει το κλείσιμο των ιστότοπων. Εάν κάποιος πολίτης θεωρεί ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά του για πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορεί να προσφεύγει στο δικαστήριο.

Με βάση τη νέα ρύθμιση θα καταγράφεται και θα φυλάσσεται για δύο χρόνια σε ποιους ιστότοπους μπήκε ο κάθε πολίτης. Δηλαδή θα υπάρχει αρχείο για το ποιος και σε ποια ιστοσελίδα μπήκε. Στην περίπτωση που το ΤΙΒ ζητήσει αυτή την πληροφορία θα μπορεί να την έχει. Οι πάροχοι διαδικτύου, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του ΤΙΒ, θα τιμωρούνται με πρόστιμο από 10 χιλιάδες έως 100 χιλιάδες τουρκικές λίρες (3,5 έως 33 χιλιάδες ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα