Πεπεισμένος ο Υπ. Εμπορίου ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 θ’ αρχίσει εντός του του 2013

20:15 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντός του γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους αναμένεται η Noble ν’ αρχίσει την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη.

«Σήμερα το πρωί είχαμε συνάντηση με την εταιρεία Noble

κατά την οποία η εταιρεία ενημέρωσε αναφορικά με το πρόγραμμα εργασιών της» ανέφερε σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τρίτης ο Υπουργός Εμπορίου υποδεικνύοντας ότι πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν το θέμα που αφορά τα χρονοδιαγράμματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης.

«Η εταιρεία ενημέρωσε ότι προχωρεί σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας και αναμένεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση να γίνει το γ’ τρίμηνο του 2013» ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της Noble δεν μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι γιατί υπάρχουν διάφορες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουν ν’ αρχίσει μέσα στο γ’ τρίμηνο αυτού του έτους» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Noble θα πραγματοποιήσει και δεύτερη ερευνητική γεώτρηση, ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως αυτή θα γίνει σε κάποια κοιτάσματα τα οποία έχουν ενδεχομένως προοπτικές για να εξευρεθεί φυσικό αέριο.

Ερωτηθείς τέλος κατά πόσο ενημερώθηκε σε σχέση με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Noble με την ΚΡΕΤΥΚ σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τερματικού, ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ζήτησε ενημέρωση για την πρόταση που έχουν διαμορφώσει, σημείωσε ωστόσο πως «το θέμα του τερματικού ήταν για ενημέρωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα