ΠΕΟ: Άδικη και εξοντωτική για τα λαϊκά στρώματα η φορολογία για την ακίνητη ιδιοκτησία

22:19 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άδικη και εξοντωτική για τα λαϊκά στρώματα, χαρακτηρίζει η ΠΕΟ, την φορολογία για την ακίνητη ιδιοκτησία, που έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΠΕΟ εκφράζει “κάθετη διαφωνία με την φιλοσοφία που διέπει την φορολογία η οποία στην ουσία επιβαρύνει”, όπως αναφέρει, “τους μικροϊδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας με δυσβάστακτα κόστα, προς όφελος των μεγαλοϊδιοκτητών”.

Η ΠΕΟ

απαιτεί “από την πολιτεία άμεση άρση της εν λόγω φορολογίας και επανασυζήτηση του θέματος σε άλλη, πιο δίκαιη βάση” και προσθέτει ότι “με βάση την πρόταση που κατατέθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και απορρίφθηκε από τους νυν συγκυβερνώντες, θα απαλλάσσονταν από την φορολογία οι μικροϊδιοκτήτες και το βάρος θα επωμίζονταν αυτοί που έχουν μεγάλες περιουσίες”.

“Προφανώς προτεραιότητα όσων υπερψήφισαν την σημερινή νομοθεσία είναι η προστασία άλλων και όχι των μικροϊδιοκτητών”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης “ότι κατανοεί και συμμερίζεται την αγανάκτηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που καλούνται να πληρώσουν ένα άδικο χαράτσι”, προσθέτοντας ότι “αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αποφάσεις που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο αυτών των ομάδων όπως η επιβολή τελών στα δημόσια νοσηλευτήρια, η αύξηση των κομίστρων στις δημόσιες συγκοινωνίες, η μείωση της ειδικής χορηγίας στους συνταξιούχους και άλλα”.

Αναφέροντας ότι “η φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τις άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εξαντλεί τα όρια και τις αντοχές τους”, η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική.

“Η επιμονή σε αυτές τις μονόπλευρες αντιλαϊκές πολιτικές δεν αφήνε άλλο περιθώριο στους εργαζόμενους και ευρύτερα στην κοινωνία από την δυναμική, συλλογική αντίδραση”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα