Πεντακόσιοι ψαράδες κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι

15:18 30/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πεντακόσιες οικογένειες ψαράδων οδεύουν στην ανεργία, εφόσον το Υπουργείο Γεωργίας παραχωρήσει άδειες ψαρέματος με τη μέθοδο γρι-γρι, ανέφερε σήμερα ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Γιαννάκης Γαβριήλ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Γαβριήλ δήλωσε ότι, από την ενημέρωση που έτυχε η Επιτροπή Γεωργίας από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ψαράδων, επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές πληροφορίες, αναφορικά με την πρόθεση του Υπουργού Γεωργίας ή του Διευθυντή

του Τμήματος Αλιείας να παραχωρήσουν τις συγκεκριμένες άδειες ψαρέματος.

Είπε ότι το Τμήμα Αλιείας προσπάθησε πάντοτε να στηρίξει τους επαγγελματίες ψαράδες με μέτρα όπως την αποζημίωση ψαράδων για απόσυρση σκαφών, επιδοτήσεις για ζημιές από δελφίνια και λαγοκέφαλα, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική για τα αλιευτικά αποθέματα τη μέθοδο γρι-γρι.

Τέλος, ανέφερε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η Επιτροπή θα συζητήσει τις δύο προτάσεις νόμου που έχουν κατατεθεί, η πρώτη εκ μέρους του ΑΚΕΛ για πλήρη απαγόρευση του γρι-γρι και η δεύτερη εκ μέρους του ΔΗΣΥ για φιλελευθεροποίηση του ψαρέματος γρι-γρι.

«Εκεί θα αναλάβει ο καθένας από εμάς τις ευθύνες του», κατέληξε ο κ. Γαβριήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα