Πέφτει η εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κερύνεια

11:12 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Πέφτει λόγω έλλειψης φροντίδας» έχει τίτλο η εφημερίδα Κίπρις σε δημοσίευμα που αφορά την κατάσταση της εκκλησίας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εκκλησία, η οποία λειτουργεί ως «μουσείο εικόνων», αναμένει επισκευή αναφέρεται στο δημοσίευμα, που γράφτηκε με αφορμή ότι πρόκειται για την εβδομάδα μουσείων στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πέφτουν οι σοβάδες από τους τοίχους της εκκλησίας, ενώ ο γύρω χώρος είναι γεμάτος αγριόχορτα, τα οποία έχουν φυτρώσει μέχρι και στα παράθυρα της οροφής.

Σημειώνεται ότι στην εκκλησία βρίσκονται χριστιανικές

εικόνες από διάφορες περιοχές και ειδικά οι χριστιανοί τουρίστες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον αντικρίζουν με έκπληξη την κατάσταση και επικρίνουν τους «αρμόδιους» του ψευδοκράτους». Η Κίπρις γράφει ότι και πολίτες επικρίνουν την αδιαφορία προς την κατάσταση της εκκλησίας λέγοντας ότι με τέτοια μυαλά δύσκολα θα διευρυνθεί ο τουρισμός. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ιστορία ης εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η οποία χτίστηκε το 1860.

Αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις του «υπουργού τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού», Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος στα εγκαίνια ενός νέου μουσείου στο λιμάνι της Κερύνειας είπε ότι εργάζονται ώστε ο αριθμός των μουσείων στα κατεχόμενα ν’ αυξηθεί σε 29 και πως σύντομα θα εγκαινιαστούν μουσεία στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα