Παραμένει το αδιέξοδο στις δημόσιες συγκοινωνίες

22:51 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα έληξε και η νέα, τρίωρη, συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου με τις εταιρείες λεωφορείων, οι οποίες συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Με άμεση εξέταση άλλων εναλλακτικών λύσεων προειδοποιεί τις εταιρείες λεωφορείων ο κ. Φλουρέντζου, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε τον τόπο χωρίς συγκοινωνίες».

Σε δηλώσεις

μετά τη συνάντηση και κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι εταιρείες ρίχνουν το μπαλάκι στο Υπουργείο για επίλυση του προβλήματος, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι το μπαλάκι δεν βρίσκεται στο Υπουργείο.

Ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση «επαναλάβαμε τις θέσεις τις οποίες είχαμε αναπτύξει στις εταιρείες και χθες το βράδυ. Εξηγήσαμε τα περιθώρια που έχουμε για ελιγμούς μέσα στην ίδια τη σύμβαση, τα οποία και πρέπει να γίνουν κατανοητά».

Οπως είπε, «έχουμε υποβάλει στις εταιρείες και εναλλακτική πρόταση όσον αφορά τα ενοίκια, την οποία και θα μεταφέρουν οι δικηγόροι τους για να συζητήσουν και θα αναμένουμε την απάντηση τους».

Η πρόταση αυτή, πρόσθεσε, «κρίνεται ως υπερβαλλόντως ικανοποιητική, και θέτει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις».

Ο Υπουργός είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των ενοικίων, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες έχουν καταθέσει τις δικές τους απόψεις. «Εμείς έχουμε επαναλάβει αυτά τα οποία τους έχουμε πει και ψες», είπε.

Ο κ. Φλουρέντζου ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να οδηγηθούμε σε λύσεις, οι οποίες θα αποτελούν αδικαιολόγητη υπεραντιστάθμιση και θα παραβιάζουν τον κανονισμό, ο οποίος επιτρέπει μεν την κρατική ενίσχυση, αλλά δεν επιτρέπει να πληρώνεις πάνω από εκείνο που πραγματικά κοστίζει».

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των εταιρειών, είπε ότι «όσον αφορά στους αριθμούς που έχουν δώσει, ναι».

Σε ερώτηση γιατί δεν καταβάλλονται πρώτα οι μισθοί των εργαζόμενων από τα χρήματα που δόθηκαν ήδη προς τις εταιρείες, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ και μετά να συνεχιστεί ο διάλογος προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα, είπε ότι κάτι τέτοιο «είναι απόλυτα ορθό».

«Εμείς είμαστε έτοιμοι, στη βάση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει και που διασφαλίζουν την αύξηση της ρευστότητας τους, να συνεχίσουμε το διάλογο για επίλυση όλων των ζητημάτων, όπως είναι το ζήτημα των ενοικίων», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει να μας δώσουν την κατάσταση εσόδων–εξόδων για το 2010 και το 2011, πέραν του γεγονότος ότι για το 2010 έχουν καταθέσει εξελεγμένους λογαριασμούς».

«Ο λόγος είναι απλός. Θέλουμε και εμείς να δούμε πώς έχουν δαπανηθεί αυτά τα χρήματα», είπε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία λεωφορείων Λευκωσίας έχει ήδη ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα και αναμένεται και οι υπόλοιπες εταιρείες να ανταποκριθούν.

Οπως είπε, «στη βάση αυτού και μόνο, εμείς προχωρήσαμε στο να κάνουμε εκείνα τα βήματα για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη ρευστότητα τους με τη μέθοδο, είτε της πληρω

Keywords
Τυχαία Θέματα