Παράδοση έκθεσης Ελεγκτικού Συνεδρίου ΕΕ στον Πρόεδρο της Βουλής

11:15 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κρίσιμης σημασίας είναι ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των θεσμών και της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών προς ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κατά την παράδοση από το μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάζαρο Λαζάρου της ετήσιας έκθεσης του Συνεδρίου για το 2012.

«Σήμερα παραλαμβάνω από το Κύπριο μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον κ. Λάζαρο Λαζάρου την ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

που αφορά το 2012, σε ό,τι αφορά τον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ και τον τρόπο εκτέλεσης, υλοποίησης του προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε ο κ. Ομήρου παραλαμβάνοντας την έκθεση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε εκφράζοντας «την ικανοποίησή μου – γιατί πρόσφατα ήμουν στο Λουξεμβούργο – για το έργο που επιτελεί το Ελεγκτικό Συνέδριο και να εξάρω την πολύτιμη συνεισφορά του Κύπριου μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία με την οποία επιτελεί το έργο του το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο».

«Χρειαζόμαστε θεσμούς στην ΕΕ αξιοπιστίας», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «σε μια εποχή παρατεταμένης κρίσης για την ΕΕ με την οικονομική κρίση ιδιαίτερα να πλήττει τις χώρες – μέλη και τις κοινωνίες των χωρών μελών της ΕΕ, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι κρίσιμης σημασίας, ακριβώς για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των θεσμών, αλλά και η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Συγχάρηκε, τέλος για ακόμη μια φορά το Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιαίτερο το Κύπριο μέλος του.

Ο κ. Λαζάρου με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τη Βουλή «για τη συνεργασία που έχουμε και για το ό,τι στηρίζουν τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του κυπριακού γραφείου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα