Παραχώρηση οικοπέδων αυτοστέγασης από ΥΠΕΣ στην κοινότητα Μαρκί

19:14 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου παραχώρησε την Τετάρτη 22 οικόπεδα αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες οικογένειες προσφύγων στην Κοινότητα Μαρκί της Επαρχίας Λευκωσίας τα οποία αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου διαχωρισμού 67 οικοπέδων, ενώ στην κοινότητα έχουν επίσης ετοιμαστεί σχέδια διαχωρισμού 88 οικοπέδων που θα παραχωρηθούν ως αντιστάθμισμα σε πρόσφυγες που διαμένουν σε τουρκοκυπριακές κατοικίες.

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση στο Μαρκί, η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η παραχώρηση των 22 οικοπέδων αυτοστέγασης είναι μια έμπρακτη

απόδειξη της βούλησης της Κυβέρνησης για αποτελεσματική στήριξη του προσφυγικού κόσμου».

Η κ. Μαύρου είπε ότι «αυτή η Κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τον εκσυγχρονισμό και την υλοποίηση μιας στεγαστικής πολιτικής η οποία να αντιμετωπίζει όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που επέφερε η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή στον προσφυγικό κόσμο».

Ανέφερε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καταφέραμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς εργασίας μας, να υπερβούμε τις διάφορες χρονοβόρες διαδικασίες και τα προβλήματα του παρελθόντος, έτσι που η βοήθεια προς τους πρόσφυγες να φτάνει όσο το δυνατό πιο έγκαιρα στον προορισμό της».

Και αυτό, είπε η Υπουργός Εσωτερικών, «παρά τα προβλήματα που απορρέουν από τη σοβαρή παγκόσμια οικονομική κρίση που δυστυχώς επηρέασε και τον τόπο μας και αναπόφευκτα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος αυτοστέγασης».

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι «η Κυβέρνηση μέσα σε πολύ δύσκολές οικονομικές συνθήκες συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» ενώ για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, η κ. Μαύρου είπε ότι «όχι μόνο δεν αφαιρεί αλλά ενισχύει την υποχρέωση του κράτους να σταθεί δίπλα στον πολίτη με στοχευόμενες κοινωνικές πολιτικές, και ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σας αυτή την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα