Παραχώρηση αδρανών χώρων του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στο Δήμο

21:03 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης επιβεβαίωσε σήμερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο – ύστερα από εισήγηση του τέως Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά – θα εγκρίνει την παραχώρηση χρήσης των αδρανών χώρων του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, που βρίσκεται δίπλα από το Παγκύπριο Λύκειο, στο Δήμο για αξιοποίηση του ως Δημοτικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουρουτζιάτης, ανέφερε ότι η σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε ομόφωνα στις 10 Οκτωβρίου και ικανοποιεί την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου

καθώς ο Δήμος Λάρνακας προέβαλλε σχετικό αίτημα προς τις εκάστοτε Κυβερνήσεις εδώ και χρόνια.

Αφού ευχαρίστησε «το Υπουργικό Συμβούλιο, τον τέως Υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά, τον Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, τον Επαρχιακό Ιατρικό Λειτουργό Λάρνακας και όλους όσους βοήθησαν στο να γίνει αυτό το πάγιο αίτημα της πόλης πραγματικότητα», ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι «το θέμα ετέθη μέσα από μια ομόφωνη και συλλογική δουλειά ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε πως «μιλούμε για μια αρμονική συμβίωση δημοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης που έχουν και μια συνέργεια μεταξύ τους, σε ένα κτίριο που έχει πολλούς αδρανείς χώρους, οι οποίοι καταρρέουν, έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου και θα είναι ωφέλιμο για ολόκληρη τη Λάρνακα να διορθωθούν και να αναβαθμιστούν σωστά προς όφελος των δημοτών και της πόλης».

Αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «αναμένεται ότι σύντομα θα έχουμε συνάντηση με την νέα Υπουργό Υγείας Ανδρούλα Αγρότου για τη διεκπεραίωση της παραχώρησης χρήσης».

Ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «το κτίριο θα αντανακλά την ιστορία της Λάρνακας μέσα από την στέγαση σε ένα κτίριο που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και χωροταξικά».

Σε άλλη ερώτηση, απάντησε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μιλούμε για μια άμεση μετακίνηση. Μιλούμε για ένα κτιριολογικό σχεδιασμό ολόκληρου του τεμαχίου το οποίο έχει τους κατάλληλους χώρους στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό και για μια σωστή και κτιριακή αναβάθμιση αλλά και χωροταξική τοποθέτηση των υπηρεσιών» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Λουρουτζιάτη, αυτή τη στιγμή οι διάφορες Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας στεγάζονται σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους, γεγονός που θεωρείται αντιπαραγωγικό.

Είπε πως με τη μεταστέγαση του Δημοτικού Μεγάρου θα προσδοθεί μια νέα διάσταση στη λειτουργία του Δήμου Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται ότι, το αίτημα της εξασφάλισης του παλιού νοσοκομείου για σκοπούς στέγασης του Δημαρχείου της Λάρνακας εκκρεμεί εδώ και χρόνια και σκόνταφτε σε δυσκολίες μεταβίβασης της κυριότητας του κτιρίου το οποίο είναι κληροδότημα της Ευανθίας Πιερίδη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι με τη μέθοδο της παραχώρησης χρήσης, παρακάμπτεται αυτό το νομικό κώλυμα και καθίσταται εφικτή η παραχώρηση των κτιρίων στο Δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας λειτούργησε από το 188

Keywords
Τυχαία Θέματα