Παίζουν με τα νεύρα των εργαζόμενων του ‘δήμου’

11:27 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ούτε χτες πληρώθηκαν τελικά οι εργαζόμενοι στον ”δήμο” της κατεχόμενης Λευκωσίας παρά τις διαβεβαιώσεις του ψευδοπρωθυπουργού, Ιρσέν Κιουτσιούκ ότι θα καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα δύο μισθών, Μαρτίου και Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κίπρις, σε δηλώσεις του ο ”πρόεδρος” της ”συντεχνίας” εργαζομένων στα ”δημαρχεία” (BES- SEN), Σαβάς Μποζάτ ανέφερε ότι πλέον δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ψευδοκυβέρνηση και την κάλεσε να παραιτηθεί. Μέχρι να τους καταβληθούν οι δύο οφειλόμενοι μισθοί, Μαρτίου και Απριλίου, πρόσθεσε, θα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε γραπτή δήλωσή του ο «πρωθυπουργός»,

Ιρσέν Κουτσιούκ ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και μέχρι σήμερα το πρωί θα καταβληθούν οι δύο οφειλόμενοι μισθοί, ενώ το ποσό που χρειάζεται έχει ήδη κατατεθεί από την ”κυβέρνηση” στο ταμείο του ”δήμου” Λευκωσίας.

Ο ”υπουργός” δημοσιονομικών, Ερσίν Τατάρ είπε ότι ποσό 3,4 εκ τουρκικών λιρών (1,47 εκ ευρώ) έχει μεταφερθεί από χτες στον κατεχόμενο δήμο, προσθέτοντας ότι οι μισθοί μπορούν να πληρωθούν σήμερα.

Η Κίπρις γράφει ότι συνεχίστηκε και χθες η συγκομιδή των σκουπιδιών στην κατεχόμενη Λευκωσία και σύμφωνα με δηλώσεις του ”έπαρχου”, Κεμάλ Ντενίζ Ντανά τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες με τη συμβολή 12 «δημαρχείων» και εργαζομένων στο ”δημαρχείο” της κατεχόμενης Λευκωσίας, κατάφεραν από την Παρασκευή μέχρι χθες να μαζέψουν γύρω στα 500 φορτηγά σκουπίδια και να καθαρίσουν το 90% της πόλης.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την Κίπρις, έκθεση του «γενικού ελεγκτή» η οποία ετοιμάστηκε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε και αφορά την οικονομική κατάσταση του ”δημαρχείου” Λευκωσίας, δεικνύει ότι ο κατεχόμενος δήμος διατηρεί ένα μεγάλο χρέος ύψους 142,350,150 τουρκικών λιρών (61,005,509 ευρώ περίπου).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το χρέος αφορά δάνεια και υπεραναλήψεις του ”δήμου” από διάφορες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κατεχομένων, καθώς και οφειλές προς το τμήμα εσωτερικών προσόδων, το ταμείο προνοίας και την αρχή ηλεκτρισμού. Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το χρέος του ”δήμου” προς τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγγίζει το 98,64% των εσόδων του δημαρχείου για το 2011, ενώ το συνολικό χρέος και οι οφειλές του δημαρχείου ξεπερνούν κατά 20% των εσόδων του για το 2011.

Η Γενί Ντουζέν με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρει ότι από τον Ιούλιο του 2011 δεν έχουν καταβληθεί ούτε οι κοινωνικές ασφαλίσεις των εργαζομένων στον κατεχόμενο δήμο, ενώ κάνει λόγο για συνολικό χρέος 22,5 εκ λιρών (9,7 εκ ευρώ) μόνο στο συγκεκριμένο ταμείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα