Πάφος: Εκκενώθηκε κατοικία στην Ευρέτου

15:37 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Παρόλο που δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί το σχέδιο δράσης που είχε ετοιμαστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την υπερχείλιση του φράγματος της Ευρέτου, εντούτοις οι αρμόδιες υπηρεσίες εκκένωσαν προληπτικά μια κατοικία που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού στο χωριό Σκούλι, στην οποία διαμένει ζεύγος Ολλανδών. Το ύψος του νερού δεν έχει απειλήσει ούτε τη συγκεκριμένη κατοικία ούτε και άλλα.

Τις προηγούμενες ημέρες η πιθανή υπερχείλιση του φράγματος προκάλεσε θόρυβο και συζητήσεις αναφορικά με την ασφάλεια του και τους πιθανούς κινδύνους που θα δημιουργούσε.

Σε

δηλώσεις του , ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Αγγελος Οδυσσέως εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπερχείλιση του φράγματος, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Μιλώντας ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Πάφου Βάσος Σωκράτους ανέφερε ότι το φράγμα έχει δοκιμαστεί και έχει πιστοποιηθεί πλέον ότι είναι απόλυτα ασφαλές.

Το φράγμα είναι η κύρια πηγή νερού για την άρδευση 30.000 δεκαρίων γης που αποτελούν το μεγάλο αρδευτικό έργο της Πόλης Χρυσοχούς.

Το φράγμα της Ευρέτου υπερχείλισε στις 21:45 χθες. Από το πρωί πλήθος κόσμου συρρέει στην περιοχή για να παρακολουθήσει από κοντά την κάθοδο του νερού από το σημείο που υπερχειλίζει το φράγμα μέχρι την κοίτη του ποταμού που εκβάλλει στον κόλπο της Χρυσοχούς.

Στην Πάφο υπερχείλισαν τα επτά από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας. Το μοναδικό που δεν έχει ακόμη υπερχειλίσει είναι αυτό του Μαυροκόλυμπου που βρίσκεται ανάμεσα στην Κισσόνεργα και την Πέγεια. Το φράγμα του Μαυροκόλυμπου βρίσκεται στο 80% της πληρότητάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα