Οζερσάι: Η τ/κ πλευρά μεταβαίνει στο Greentree για ουσιαστικές συνομιλίες

09:51 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάι, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο λεγόμενος δήμος Αμμοχώστου δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά μεταβαίνει στο Greentree για ουσιαστικές συνομιλίες στη γραμμή που χάραξε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν, προσθέτοντας ότι επειδή ο χορός δεν γίνεται μόνο με ένα άτομο, στην Νέα Υόρκη θα προσπαθήσουν να εξαναγκάσουν τους Ε/κ να χορέψουν, άσχετα

αν δεν θα είναι πρόθυμοι.

Πρόσθεσε ακόμη, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ότι οι πλευρές γνωρίζουν το τί είναι δυνατόν να αποδεχτεί η απέναντι πλευρά και το τι όχι και είπε: ”Το φαγητό αυτό έχει παραψηθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει στο Greentree είναι να περάσουμε σε ουσιαστικό πάρε-δώσε”.

Σχετικά με τον Πρόεδρο Χριστόφια είπε ότι σε περίπτωση που σκέπτεται να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα, ίσως σκληρύνει την στάση του στο Greentree, προκειμένου να κερδίσει ψήφους από τα δεξιά κόμματα.

Ο κ. Οζερσάι δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κατάρρευσης της διαδικασίας ενώ απάντησε και σε επικρίσεις που δέχεται ο Ερογλου και η διαπραγματευτική του ομάδα . Στα όσα λέγονται ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με οδηγίες της Τουρκίας, ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι εκτός από τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια, τις διεθνείς διαστάσεις των εγγυήσεων και την αποχώρηση του στρατού, όλα τα άλλα κεφάλαια τα χειρίζονται οι Τ/κ και αυτοί υποβάλλουν προτάσεις χωρίς να απαιτείται άδεια κανενός.

Keywords
Τυχαία Θέματα