Ουδέποτε τέθηκε θέμα αλλαγής συστήματος λειτουργίας των κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

14:57 11/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ουδέποτε τέθηκε θέμα ή συζητήθηκε, το ενδεχόμενο αλλαγής του σημερινού συστήματος λειτουργίας των κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Σε απάντησή του μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο και δηλώσεις εκπροσώπων της Κυπριακής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τη λειτουργία των κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι οι Μονάδες λειτουργούν με αποτελεσματικό

τρόπο και προσφέρουν ποιοτικές Υπηρεσίες στους βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Σημειώνει ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τη μέθοδο της ενεργούς εφημερίας, δηλαδή με 24ωρη κάλυψη και φυσική παρουσία ιατρού Εντατικολόγου. Προστίθεται ότι το έργο των ιατρών Εντατικολόγων θα ενισχύεται δε, με εξειδικευμένους Ιατρούς, οι οποίοι θα εργάζονται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση τους.

Η παροχή ποιοτικών Υπηρεσιών μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλώσεις ή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα θα ήταν σωστό να αποφεύγονται, καθώς προκαλούν αχρείαστη αναστάτωση», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα