‘Οταν θα έχουμε τελικά αποτελέσματα, θα ενημερωθούν κόμματα και λαός, απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση

13:11 27/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Τρόικα βρίσκεται ακόμα στην Κύπρο και θα πρέπει όλοι να αναμένουμε το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα συστήνει υπομονή ως τη Δευτέρα όταν θα εξηγηθούν λεπτομερώς από την Υπουργό Εργασίας οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή

δήλωση, απαντώντας στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι τα κόμματα αφήνονται στο σκοτάδι, επισημαίνει ότι “θα ενημερωθούν πλήρως και ο λαός και τα πολιτικά κόμματα, όταν θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Ας μην προτρέχουν κάποιοι να βγάζουν συμπεράσματα”.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει εξάλλου ότι είναι γεγονός ότι η ενότητα κτίζεται με το σωστό διάλογο και τη διαφάνεια, προσθέτοντας ότι “για την Κυβέρνηση, ο διάλογος και η διαφάνεια αποτελούν προτεραιότητα”.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική, ο κ. Παπαδόπουλος συστήνει στο ΑΚΕΛ υπομονή ως τη Δευτέρα, όταν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα δώσει σε λεπτομέρεια το προτεινόμενο Σχέδιο, επί του οποίου αρχίζει ο διάλογος με όλους τους κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται και όσους επηρεάζονται, καθώς και με τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος σημειώνει ότι με το νέο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, «θα δημιουργηθεί ένα δίκτυ προστασίας για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη”.

“Όχι μόνο δεν θα μειωθούν επιδόματα, αλλά στις πλείστες των περιπτώσεων που έχουν πραγματική ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης θα αυξηθούν. Όπως, επίσης, θα αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Την ίδια ώρα θα τερματιστεί ένα χαώδες και χωρίς έλεγχο σύστημα, διάσπαρτων και αστόχευτων επιδομάτων”, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνει τέλος ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση στοχεύει σε ένα πραγματικό και αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα