Οργισμένοι οι κάτοικοι της Σαντορίνης από το νέο μπλακ άουτ

13:33 16/8/2013 - Πηγή: OnlyCY


Mε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου απειλεί η Δημοτική Αρχή της Σαντορίνης, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού να είναι εξαγριωμένοι, μετά και το δεύτερο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, εν μέσω της περιόδου που το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες.
Στη Σαντορίνη, με εντολή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρίσκονται ήδη ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Θήρας και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το νέο μπλακ άουτ, σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο, οφείλεται σε ζημιά που υπέστη πυκνωτής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου την Τρίτη ξέσπασε η πυρκαγιά, η οποία και είχε σαν αποτέλεσμα το πρώτο μπλακ άουτ και τα συνεχιζόμενα μέχρι σήμερα προβλήματα.
Από τη ΔΕΗ αναφέρεται ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης του προβλήματος και μέσα στη μέρα, ωστόσο αποδίδουν τις καθυστερήσεις στις καιρικές συνθήκες και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέση τους σε λειτουργία.

Έως ότου εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31 μεγαβάτ) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία συνεχίζονται οι προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα