Ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Νομικών προς την Ολομέλεια για αναστολή της παραγραφής

17:54 4/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, παράταση αναστολής για άλλο ένα έτος, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, στην εφαρμογή της νομοθεσίας για παραγραφή των αγώγιμων δικαιωμάτων, ώστε να δοθεί χρόνος στην Κυβέρνηση να καταθέσει τα δύο νομοσχέδια που θα αφορούν την αναδιάρθρωση των δανείων και τον επίτροπο χρηματοπιστωτικών διαφορών, ώστε να αποφευχθούν μαζικές

αγωγές από τράπεζες και άλλους οργανισμούς κατά οφειλετών και να δοθούν ερμηνείες και διευκρινίσεις για άρθρα του νόμου για την παραγραφή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ενώπιον της οποίας βρίσκεται το νομοθέτημα για την παράταση στην αναστολή του νόμου για παραγραφή, ο Πρόεδρος της Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι η Επιτροπή Νομικών θα εισηγηθεί την παράταση της αναστολής (λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2013) λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και το ενδεχόμενο μαζικών αγωγών.

Ο κ. Σαμψών πρόσθεσε πως τα οφέλη είναι πολλαπλά και εξήγησε ότι δεν είναι μόνο οι τράπεζες που θα καταθέσουν αγωγές, αλλά είναι και πολλοί οργανισμοί.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμψών, η Επιτροπή Νομικών έχει θέσει οδικό χάρτη, μέχρι τη λήξη της Βουλευτικής περιόδου (καλοκαίρι 2014), στην Κυβέρνηση για να καταθέσει τα δύο νομοθετήματα και να προβεί στις διευκρινίσεις για το νόμο για την παραγραφή.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού είπε ότι ομόφωνα η Επιτροπή Νομικών θα εισηγηθεί παράταση αναστολής μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν μπαίνει στη λογική επαναλαμβανόμενης αναστολής, για αυτό και ζητά όπως μέχρι τέλος Απριλίου 2014 κατατεθούν από την Κυβέρνηση τα δύο νομοσχέδια και οι διευκρινίσεις στο νόμο, ώστε ο νόμος για παραγραφή να εφαρμοστεί τελεσίδικα τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Δαμιανού εξήγησε ότι ο νόμος για την παραγραφή είναι δύσκολος και δυσνόητος ακόμα και για τους ίδιους τους νομικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα