Ομο. Συνδέσμων Γονέων: Δίκαιο το υφιστάμενο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών

12:27 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης θεωρεί πως το υφιστάμενο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών λειτουργών, παρόλο που υπάρχει για αρκετά χρόνια, είναι δίκαιο, ωστόσο, προσθέτει χρειάζεται να τύχει εκσυγχρονισμού και τέτοιων βελτιώσεων, ούτως ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σκοπό, για τον οποίο υπάρχει.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία αναφέρει πως κατά την περίοδο που κατατέθηκε

η πρόταση του Υπουργού Παιδείας για το Νέο Σύστημα Πρόσληψης των Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και δυστυχώς, λόγω και του πολύ στενού χρονοδιαγράμματος που τέθηκε, δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος ούτως ώστε να μελετήσουν σε βάθος όλες τις πτυχές και τις προτάσεις, για να μπορέσουν να δώσουν έγκαιρα και όσο γίνεται πιο εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα και τις δικές της εισηγήσεις.

«Οι αριθμοί αναμονής στον υφιστάμενο κατάλογο είναι πολύ μεγάλοι, σε σημείο που σε κάποιους κλάδους να διορίζονται εκπαιδευτικοί σε πολύ μεγάλη ηλικία, μερικές φορές κοντά στο όριο αφυπηρέτησης τους», γράφει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα επόμενα έξι τουλάχιστον χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξουν νέοι μόνιμοι διορισμοί, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και συνεχής μείωση στο διορισμό εκτάκτων αλλά και στους επαναδιορισμούς», για να προσθέσει πως είναι πεποίθησή της ότι «το υπό αναφορά θέμα πρέπει να συζητείται παράλληλα και ταυτόχρονα και με τα υπόλοιπα βασικά ζητήματα που όλα μαζί συνθέτουν το παζλ της επιδιωκόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Η Συνομοσπονδία θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος, για να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση, να απαντηθούν όλα τα καίρια ερωτήματα που υποβάλλονται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα οποία προκύπτουν μελετώντας και συγκρίνοντας το υφιστάμενο σύστημα, την πρόταση που κατατέθηκε από τον τέως Υπουργό Παιδείας το Σεπτέμβριο του 2012 και τη νέα δική σας πρόταση για το υπό αναφορά θέμα.

«Αυτό που εμείς ζητούμε και απαιτούμε είναι, στα δημόσια σχολεία μας να διδάσκουν οι πιο ικανοί και σωστοί εκπαιδευτικοί με θέληση και όραμα, ούτως ώστε τα παιδιά μας να αποκτούν την κατάλληλη και σωστή μόρφωση. Θέλουμε να δοθεί ελπίδα και προοπτική στο δημόσιο σχολείο και κατ’ επέκταση στα παιδιά μας, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που καλούμαστε όλοι να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα