Ομήρου: Συνεχιζόμενης της κατοχής ουδεμία συζήτηση για μερίσματα προς Τ/κ από το ΦΑ

14:44 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Ομήρου: Συνεχιζόμενης της κατοχής ουδεμία συζήτηση για μερίσματα προς Τ/κ από το ΦΑ από το onlycy.com.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου διαβεβαίωσε τους Κερυνειώτες ότι λύση στο Κυπριακό που απεμπολεί τα δικαιώματα των Κερυνειωτών είναι απορριπτέα και δήλωσε πως ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για

μερίσματα από τους υδρογονάνθρακες προς τους Τ/κ ενόσω συνεχίζεται η κατοχή.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ που επισκέφθηκε το πρωί το Δημαρχείο Κερύνειας και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό τον Δήμαρχο Γλαύκο Καριόλου, χαρακτήρισε την επίσκεψη στο κτήριο που στεγάζεται ο Δήμος Κερύνειας, επίσκεψη “εθνικής αναβάπτισης».

Πρόσθεσε ότι «με την επίσκεψη υπογραμμίζεται και το χρέος που έχουμε, να συνεχίσουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ένα αγώνα που να οδηγεί στην πραγματική ελευθερία, που θα περιλαμβάνει την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών για το σύνολο των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Επαναλαμβάνοντας ότι «εμείς δεν αποδεχόμαστε και δεν θα αποδεχθούμε χαμένες πατρίδες, με αυτή την έννοια και καθόλου τυχαία η Κερύνεια είναι το σύμβολο του αγώνα του λαού μας για ελευθερία και επιστροφή», ο κ. Ομήρου είπε πως κρίνει ότι η σειρά από προβληματισμούς και αιτήματα που τέθηκαν από το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κερύνειας είναι απολύτως δικαιολογημένα και τεκμηριωμένα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στην απόδοση είτε υπηκοότητας είτε της ιδιότητας εκτοπισθέντων σε πραγματικούς Κερυνειώτες και Κερυνειώτισσες, εξέφρασε την άποψη ότι κάποια από αυτά μπορούν να προωθηθούν με προτάσεις νόμου.

Παρατηρώντας ότι υπήρξε μια αμέλεια και κωλυσιεργία δεκαετιών από την πλευρά των Κυβερνήσεων , ανέφερε ότι αφού ούτως ή άλλως δεν είμαστε μπροστά σε άμεση προοπτική λύσης να ληφθούν κάποιες αποφάσεις νομοθετικού χαρακτήρα που πραγματικά και συναισθηματικά θα δίνουν την αίσθηση στους Κερυνειώτες και τις Κερυνειώτισσες ότι ανήκουν στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, την Κερύνεια.

Ο κ. Ομήρου έστειλε μήνυμα στους Κερυνειώτες ότι η ΕΔΕΚ μένει σταθερή και αμετακίνητη στην εφαρμογή και για τους Κερυνειώτες όλων των βασικών ελευθεριών, που προβλέπουν οι διεθνείς και οι ευρωπαϊκές συνθήκες ότι καμιά λύση που δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα και των Κερυνειωτών δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

«Αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τις δημοτικές αρχές της Κερύνειας και στη θέση ότι προ της λύσης του Κυπριακού και προ της αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών του συνόλου του λαού μας, δηλαδή ενόσω συνεχίζεται η κατοχή, δεν τίθεται θέμα να αποδεχθούμε ότι θα υπάρξει μερισμός των οποίων εσόδων με τους Τ/κ», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Ο Δήμαρχος Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την επίσκεψη στο προσωρινό Δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης «και να ακούσει τους προβληματισμούς και τους φόβους μας όσον αφορά διάφορα ζητήματα που μας προβληματίζουν ειδικά υπό τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Καριόλου εξέφρασε την ελπίδα ότι «στο μέλλον θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί όσον αφορά τις επιδιώξεις των Κερυνειωτών» και διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να διασυνδεθεί άμεσα η επιστροφή της Κερύνειας με την όποια εξέλιξη».

«Κανένας Κερυνειώτης δεν πρόκειται να αποδεχθεί πως θα ακούσει να συζητείται οτιδήποτε αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες, ιδιαίτερα σε σχέση με τους Τ/κ προτού κατοχυρωθούν πλήρως όλα τα δικαιώματα των Κερυνειώτων», κατέληξε ο Δήμαρχος.

The post Ομήρου: Συνεχιζόμενης της κατοχής ουδεμία συζήτηση για μερίσματα προς Τ/κ από το ΦΑ appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα