Ομήρου: Ιστορικό χρέος η συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου

11:02 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Αποτελεί πολιτικό, εθνικό και ιστορικό χρέος των δυνάμεων του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα στην ανίχνευση και συμφωνία σε προγραμματικές συγκλίσεις στη βάση δύο βασικών πυλώνων», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, μιλώντας σε προσυνεδριακές συγκεντρώσεις σε συνόδους των τοπικών

επιτροπών Στροβόλου και Λακατάμιας, κ. Ομήρου αναφέρθηκε στις Προεδρικές Εκλογές του 2013, λέγοντας πως ο πρώτος πυλώνας είναι η εξεύρεση μιας καινούργια εθνικής στρατηγικής διαχείρισης του Κυπριακού που θα θέτει τέρμα στους άνευρους και επιζήμιους χειρισμούς των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Ο δεύτερος αποτελεί μια συνολική πρόταση για αναγέννηση του κράτους των θεσμών και της οικονομίας.

«Θα πρέπει ταυτόχρονα με μοναδικό γνώμονα την επιτυχία να καταλήξουμε στο πρόσωπο-φορέα που θα εκφράσει αξιόπιστα και νικηφόρα το αίτημα για μια νέα πορεία εθνικά ορθή και κοινωνικά δίκαιη», είπε και πρόσθεσε πως «η ευθύνη μας να ανταποκριθούμε σε αυτή τη διάχυτη επιθυμία της Κυπριακής κοινωνίας είναι τεράστια.

Τέλος, ανέφερε πως η ΕΔΕΚ στέλλει στο λαό το μήνυμα ότι θα πράξει τα πάντα και δεν θα παραλείψει τίποτα για την ευόδωση του στόχου της διαμόρφωσης της αναγκαίας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα