Ομήρου: Η περιβαλλοντική συνείδηση να γίνει τρόπος ζωής

11:41 20/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καθώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα στις μέρες μας έχουν αποκτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η επένδυση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης καθίσταται υψίστης σημασίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τονίζοντας πως η περιβαλλοντική συνείδηση μπορεί να καλλιεργηθεί ως γνώση και έπειτα να γίνει τρόπος ζωής.

“Το όφελος της κοινωνίας μας από μια τέτοια επένδυση θα είναι η διαμόρφωση μόνιμης οικολογικής συμπεριφοράς με έμπρακτη

και καθημερινή πλέον εφαρμογή των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των αξιών και της στάσης απέναντι στο περιβάλλον”, ανέφερε ο κ. Ομήρου κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γης με θέμα: “Πράσινο Σχολείο – Πράσινη Γειτονιά”.

Παρατήρησε πως η έλλειψη σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον έχει σταδιακά μετατραπεί σε έλλειψη σεβασμού προς το κοινωνικό περιβάλλον. “Η αστυφιλία, η αποξένωση και η αλλοτρίωση του ανθρώπου από τη μια και η ρύπανση του περιβάλλοντος και η ανεξέλεγκτη και χωρίς προγραμματισμό ανοικοδόμηση κτηρίων από την άλλη, αποτελούν ενδείξεις της κακής ποιότητας ζωής και αισθητικής στις μέρες μας”, συμπλήρωσε.

Εξήρε το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης αυτής που στόχο έχει την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και των κατοίκων της περιοχής

“Η συμμετοχή των μαθητών μας σε τέτοιου είδους προγράμματα μπορεί να καθορίσει τη μελλοντική τους συμπεριφορά ως πολίτες του αύριο, προικίζοντας τους με υπεύθυνη και ενεργή στάση απέναντι στο περιβάλλον,” είπε.

“Ας μη μένουμε λοιπόν απαθείς παρατηρητές”, συμπλήρωσε ο κ. Ομήρου και συνέχισε: “Ας αυτοοργανωθεί κάθε κοινότητα, έχοντας ως παράδειγμα την περιοχή του Αγίου Ανδρέα, και ας αναλάβει έκαστος την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον, ώστε να συμβάλουμε όλοι ως ενεργοί πολίτες στην εξασφάλιση καλύτερων όρων διαβίωσης για τις μελλοντικές γενιές. Ας αναπτύξουμε εθελοντικό έργο και ας θυσιάσουμε λίγο από τον χρόνο μας για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος”.

Κάλεσε όλους να θυσιάσουν λίγο από τον χρόνο τους για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος. “Η άμεση δράση σε τοπικό επίπεδο σαφώς θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και σε εθνικό επίπεδο, στα πλαίσια της επιθυμητής αειφόρου ανάπτυξης του τόπου. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει τελικά άνοιγμα στη ζωή, άνοιγμα στην κοινωνία”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα