Ομήρου: Η ΕΕ να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία

10:51 13/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι η υλοποίηση των υποχρεώσεων, που πηγάζουν από την ιδιότητα της ως υποψήφιου προς ένταξη κράτους, και ο σεβασμός των αρχών και των αξιών της Ένωσης είναι απαραίτητες προϋπόθεσεις για την ένταξη της και θα προσδώσει στη χώρα οφέλη και προοπτικές.

Ο κ. Ομήρου μιλούσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρέσβη της Κροατίας στην Κύπρο,

με έδρα τη Ρώμη, Tomislav Vidosevic. Από πλευράς του, ο Πρέσβης της Κροατίας, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της χώρας του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η Κύπρος στην Κροατία προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηρίζοντας ιστορική την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Κροατίας στην Ένωση, ο κ. Vidosevic, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε ότι η επικείμενη Προεδρία της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ συμπίπτει με την επιτήρηση της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη χώρα του, έτσι ώστε να καταστεί επιτυχής η ένταξή της στην Ένωση.

Υπό το φως των εξελίξεων αυτών, και λαμβάνοντας υπόψη την κοινή μεσογειακή ταυτότητα των δύο χωρών, εκφράστηκε αμοιβαία η επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου και Κροατίας σε όλους του τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού και της εντατικοποίησης σχετικών ανταλλαγών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα