Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Τρεις μέρες για την έναρξη, στο Λονδίνο οι πρώτοι Κύπριοι αθλητές

16:52 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που βρίσκεται εγκατεστημένο στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου να δείχνει 3 μέρες και μερικές ώρες μέχρι την επίσημη έναρξη των τριακοστών σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν στη βρετανική πρωτεύουσα 27 Ιουλίου – 12 Αυγούστου, η κυπριακή αποστολή στο

Λονδίνο συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της σε ό,τι έχει να κάνει με την ομαλή υποδοχή των Κυπρίων αθλητών στο Λονδίνο.

Ηδη οι πρώτοι Κύπριοι αθλητές βρίσκονται από χτες στη βρετανική πρωτεύουσα και έχουν εγκατασταθεί στους χώρους διαμονής τους.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αρχηγός της κυπριακής αποστολής, Γενική Διευθύντρια της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ολγα Πιπερίδου, χτες έφτασαν στο Λονδίνο οι Αννα Στυλιανού (κολύμβηση), Χρυσταλλένη Τρικωμίτου (ρυθμική γυμναστική), Μάρκος Παγδατής (αντισφαίριση) και οι ιστιοπλόοι Ανδρέας Καριόλου και Παύλος Κοντίδης.

Οι Αννα Στυλιανού και Χρυσταλλένη Τρικωμίτου εγκαταστάθηκαν στο ολυμπιακό χωριό στο Στράτφορντ , ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος θα είναι και ο σημαιοφόρος της κυπριακής ομάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων την ερχόμενη Παρασκευή, στο Γουίμπλετον και οι Ανδρέας  Καριόλου και Παύλος Κοντίδης στο ιστιοπλοϊκό χωριό στο Γουέιμουθ.

Στο Λονδίνο βρίσκονται ήδη όλα τα μέλη της διοικητικής ομάδας της κυπριακής αποστολής, τα οποία εργάζονται, σύμφωνα με την κ. Πιπερίδου, για την ομαλή υποδοχή και προετοιμασία των Κυπρίων αθλητών.

Αύριο θα φτάσουν στη βρετανική πρωτεύουσα και οι σκοπευτές Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Ανδρέου και Παναγιώτα Ανδρέου οι οποίοι και θα διαμείνουν στην περιοχή Γούλγουιτς στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο σε σπίτι δίπλα από το Royal Artillery Barracks όπου και θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της σκοποβολής.

Οι αθλητές του στίβου, Κωνσταντίνος Σταθελάκος (σφυροβολία), Κυριάκος Ιωάννου (ύψος), Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία) και Ελένη Αρτυματά (δρόμος 200μ.) φτάνουν στο Λονδίνο, ο μεν πρώτος την 1η Αυγούστου, οι άλλοι δυο στις 2 Αυγούστου και η Ελένη Αρτυματά στις 3 Αυγούστου.

Στις 5 Αυγούστου τέλος θα φτάσει στο Λονδίνο και ο ποδηλάτης Μάριος Αθανασιάδης.

«Είμαστε σε καθημερινή επαφή με όλους τους προπονητές, είτε βρίσκονται ακόμη στην Κύπρο, είτε έχουν ήδη φτάσει στη Βρετανία, υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ μας, πιστεύω ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο για να έχουμε μια καλή συμμετοχή» πρόσθεσε καταλήγοντας η αρχηγός της κυπριακής αποστολής.

Σήμερα εξάλλου φτάνει στο Λονδίνο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιος Ιωαννίδης, ενώ αύριο στις 17:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Κύπρου)  θα πραγματοποιηθεί στο ολυμπιακό χωριό η επίσημη τελετή υποδοχής της κυπριακής ομάδας από τους διοργανωτές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι οι Κύπριοι αθλητές εισέρχονται στη μάχη των Αγώνων με τους καλύτερους οιωνούς καθώς «έχουν εξυπηρετηθεί σε ό,τι έχουν ζητήσει» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αθλητές μ

Keywords
Τυχαία Θέματα